NordenBladet – Solo Sokos Hotel Estoria on teematubadega (vt. SIIT) tähelepanu köitnud juba aastaid, olles siiani Eestis ainus disaini ja lugude hotell. Tallinna viie parima hotelli hulka valitud Solo Sokos Hotel Estoria´s on 93 tuba, millest iga hotellituba räägib ühe huvitava eduloo Eestist. Paljud ilmselt ei teagi, et Solo Sokos Hotel Estoria asub samasse ketti kuuluva Viru hotelliga samal aadressil (Viru väljak 4).

Viru hotell Tallinna südames avati 1972. aastal ning on Eesti enim tuntud hotell läbi aegade põhjanaabrite seas. Tänavu tähistab hotell oma 45. sünnipäeva ning tegutseb nime all Original Sokos Hotel Viru.

Nüüd üllatab põnevate teematubadega ka Viru hotell! Seoses Soome Juubeliaastaga tõi hotell saja-aastase Soome kõige huvitavamad lood külaliste ette ning avas mai kuus hotelli 18. korrusele üksteist imelise vaatega Soome teematuba, millest igaüks räägib köitva loo Eesti põhjanaabritest. Teemasid on diplomaatiast spordini, turismist muusika ja kultuurini ning loodusest koomiksiteni. Iga lugu peidab endas südamlikku seost Eestiga (vaata lähemalt Original Sokos Hotel Viru kodulehelt SIIT).

Evelin Org, kuidas sündis teematubade idee ning kui edukaks need on kujunenud?
Idee tekkis lihtsast soovist midagi märgilist, samas meeleolukat Soomele nii oluliseks juubeliks kinkida. Kogu projekti andsime nö kingitusena Soome saatkonnale üle juba maikuus – Viru 45. juubelil.

Toad on väga palju tähelepanu saanud – on olnud nii ööbijaid kui ka uudistajaid. Tore on näha, et need toad nii palju positiivseid emotsioone inimestes tekitavad. See oli ka esialgne eesmärk.

Kas on mõni teematuba, mida eelistatakse rohkem kui teisi? Milline on külaliste lemmikteematuba, miks just see?
Kõik toad on väga populaarsed, eriti jõulude eel. Väga mitmed on leidnud selles unikaalse võimaluse väga omanäolise jõulukingi tegemiseks ja oma sõprade ja lähedate üllatamiseks. Kingitusena on ehk kõige populaarsemad olnud kinkekaardid Soome saatkonna, jäähoki või Fingerpori tuppa. Aasta lõpus on ehk kõige suurem roll olnud Soome saatkonna toal. Selles toas on ka saun, mis eriti just talvekuudel toredaks üllatuseks on.





Fotod: Solo Sokos Hotel Estoria