Teisipäev, märts 19, 2024

Monthly Archives: veebruar 2018

Küsitlus: Kumb on valmis varem lapsevanemaks saama, kas mees või naine?

NordenBladet — Küsitluses võttis osa umbes 2000 lastetut meest ja naist, vanuses 18-39 eluaastat. Eesmärk oli välja selgitada, mida laste saamisest arvatakse ning kumb sugupool on varem valmis lapsevanemaks saama..

Vouchercloud.com koostas küsitluse, milles selgus, et naised peavad sobilikuks saada lapsi alates vanuses 31-eluaastat. Mehed jällegi arvavad, et laste saamine peaks toimuma varem. Mehed on arusaamal, et naised võiksid lapsi saada alates 25-aastasena. Metro sõnul on mehed ise valmis isaks saama juba 29-aastasena, mis viitab sellele, et Inglismaa meeste bioloogiline kell hakkab tiksuma naistest paar aastat varem. Küsitluses tuli lisaks välja, et meeste arvates oleks vanim iga isaks saada 35-aastasena, aga naiste jaoks 41-aastasena. Mõlemad sugupooled olid arvamusel, et kahest lapsest perre piisab.


Avafoto on illustreeriv: NordenBladet

 

Autojuhid paljastavad, kes on reisikaaslasena kõige tüütum + VIDEO, kuidas roolis paremini keskenduda

NordenBladet — Küsitluses osalenud 18-24-aastased noored juhid andsid otsustamise oma isale üle, sest ei soovinud ise kõige tüütumat reisikaaslast välja nimetada, vahendab Western Daily Press.

16% vastajatajatest ütlesid, et kõige tüütumad reisikaaslased on lapsed. 11% jaoks oli kõige tüütum nende õde ja 10% vastanutest nimetas oma ema. 8% vastajatest pani selle tiitli oma sõbrale. “Kui autojuht ärritub või satub reisikaaslase tõttu stressi, võib see keskendumisvõimet häirida,” ütleb üks küsitluse koostajatest Debbie Kirkley.

“Nagu me kõik teame, siis keskendumisvõime kadumine suurendab õnnetusse sattumise riski ja selle vältimiseks soovitame, et juht ütleks kaaslasele juba enne sõidu algust, kuidas ta tunneb,” lisab Kirkley.

Üks seitsmest vastas, et teda ärritab, kui autos süüakse. Ka raadiokanalitega mängimine, pissipauside küsimine ja turvavöö mittekasutamine on autojuhi jaoks ärritav. “Kui planeerid pikemat autoreisi, võiksite söögi- ja vetsupausid juba etteulatuvalt kokku leppida ning muusikaga sama lugu,” annab Kirkley nõu, kui olukordi vältida. Küsitlusest tuli lisaks välja, et suur osa autojuhtidest (65%) tegeleb sõidu ajal vaidlemisega. Küsitluses osales kokku 1000 inimest.

https://www.youtube.com/watch?v=CjrjBCLU7HM

Avafoto: NordenBladet

 

Beebi on sündimas! Ole kindel, et ostsid ikka kõik vajalikud tarbed

NordenBladet — Kui perre sünnib beebi, varutakse koju igasuguseid vajaminevaid tarbeid, nagu näiteks lutipudel, võrevoodi, mähkmeid jne, vahendab The Savvy Bump.

Lisaks ülalmainitule hangi endale ka need allolevad asjad, sest kui alguses neile ei mõtle, kahetsed hiljem, et ostmata jätsid.

1. Ühekordne lina
Tasuta apteegipaki seest saad kindlasti ühe linakese, aga sa vajad aja jooksul neid veel, et lapse madratsit määrdumise eest kaitsta. Tõde on, et ka sinule kuluksid need ära, sest esimesel nädalal võib rinnapiima kogus kasvada ning hommikul avastad end piimaloigu seest.

2. Õrnatoimeline pesuvahend
Beebi pesu tasub pesta lõhnatu ja hellale nahale mõeldud spetsiaalse vahendiga.

3. Võimas tolmuimeja
Kui beebi hakkab agaramalt ringi liikuma, saab selgeks, kui hea tolmuimeja teil on. Kui beebi roomab mööda põrandat ringi, veendu, et talle ei satuks käte külge tolmurulle ja muud puru, sest need satuvad otse suhu.

4. Seljakott
Spetsiaalsed beebitarvete jaoks mõeldud kotid näevad kenad välja, aga pole väga praktilised. Seljakotti mahub rohkem asju ja jätab käed vabaks – eriti mängib see rolli, kui laps juba iseseisvalt liigub. Vali selline mudel, millel avaneb lukk võimalikult palju, sest siis ulatud asju võtma ka põhjast, ilma, et koti pea-peale keerad.

5. Apteegivahendid
Märjad salvrätikud, vatitikud, haavapuhastusained, sidemed, valuvaigistid on asjad, mida vajad ilmselt isegi peale sünnitust.


Avafoto: NordenBladet

 

Soovid rohkem raamatuid lugeda, aga ei leia kuidagi aega? NIPID, kuidas see õnnestub!

NordenBladet — Oled kindlasti tihti mõelnud, et loeksid rohkem raamatuid, kui vaid enam aega oleks. Kui lõpuks see vaba aeg tekib, laiutab peas tühjus ja ei oska ühtegi teost välja valida, vahendab Bust.

Kui eesmärgiks ja sooviks on rohkem raamatuid lugeda, siis need nõuanded on just sinule!

Sea eesmärk
Kas oled inimene, kes naudib palju saavutada ja asju lõpuni viia? Kui sead endale konkreetse eesmärgi, võib see paremini motiveerida raamatuid lugema. Sea eesmärgiks nädalas/kuus/aastas lugeda teatud arv raamatuid ja jälgi, kas see õnnestub.

Kas sulle pakub mõni teos huvi? Jäta pealkiri meelde
Satud mitmete huvitavate raamatute peale, kas tuttavate või interneti kirjelduse kaudu. Kui lõpuks raamatukokku jõuad, on teose pealkiri meelest läinud. Kirjuta raamatu pealkiri üles, siis on sul vaba hetke tekkimisel kohe teada, mida lugeda soovid.

Formaadil pole tähtsust
Kui sul tõesti pole mahti raamatut avada, võiksid äkki autosõidu ajal häällindistust kuulata? Kui sulle meeldib see lugu, pole oluline, mil moel see sinuni jõuab.

Teiste hinnangud ei mängi rolli
Lugemise mõte on elamusi kogeda. Ära siis sunni end lugema raamatuid, mis on teiste poolt kiidetud, aga sind ei köida. Vali raamat, mis sind kõnetab ja mida sa ei suuda algusest peale käest panna.

Avafoto: NordenBladet

 

Vaata, kui lõbus on Soomes asuva maailma suurima jääkarusselli peal + VIDEO!

NordenBladet — Üle kahe miljoni kilo kaaluv jääkamakas keerleb välja saetuna vee peal. Umbes sadakond inimest seisab selle peal ja keerleb kaasa, vahendab Iltalehti.

Valgustatud jää ja mõnusa meeleoluga muusika viib rahva talve võlulinna, mida tullakse ka kaugemalt kaema. Millega õigupoolest tegu on? “Me tahame inimestele öelda, et Lohja on Soomes üks põnevamaid järvelinnu ka talveperioodil,” ütleb Lohja linna turundusjuht Evita Malm. Idee kuulub leiutaja-kirjanik Janne Käpylehto´le, kes tuli sellele mõttele reisil olles. Ta unistas jääkarusellist ja saagis esimese versiooni oma kätega Kirmusjärve jäässe valmis. Idee toimis ja ta on loonud maailma suurima jääkaruselli. Ta otsustas jääkarusellist video internetti laadida ning nüüdseks on seda imeteost paljud üle maailma vaadanud. Käpylehto kujundatud karussell kaunistab nüüd Lohja järve. Jääkamaka paneb osaliselt keerlema tuul, aga ka spetsiaalne mootor ja see valmistab inimestele palju rõõmu.

Avafoto: Jääkarussell Soomes (väljavõte Youtube´i videost @ Janne Käpylehto)