Reede, aprill 26, 2024

Monthly Archives: oktoober 2009

Simunapäev – Siim teeb sillad, Nigul lööb naeltega kinni

Simunapäev on 28. oktoobril. Rahvakalendris on see väga vähetuntud püha, mille kohta on üldtuntud ilmavanasõna, mis märgib maa ja vete külmumist: Siim teeb sillad, Nigul lööb naeltega kinni. Vanemates trükistes on simunapäeva nimetatud hingedeaja lõpuks.

Psühholoog vastab: “Kuidas saaksin tütart innustada paremini õppima, et ta tahaks pingutada ja teistest parem olla?”

Lugeja küsib: „Mu neljandas klassis käiv tütar sai tunnistuse, mis oli küll klassi keskmine, aga muret teeb just see, et teda ennast ei huvita nagu üldse. Pinginaabri tulemused olid oluliselt paremad. Kuidas saaksin tütart innustada paremini õppima, et ta tahaks pingutada ja teistest parem olla? Ta on nagu allaandja tüüpi.”

Midruskipäev – tuntud üksnes Ida-Eesti õigeusu aladel

Midruskipäev on 26. oktoober, ka 31. oktoober. Tuntud üksnes Ida-Eesti õigeusu aladel, päeval on ühisjooni slaavlaste vanemate päevaga. Algselt tähistati seda kolm nädalat pärast mihklipäeva. Mitmel pool kandus midruskipäev kalendrireformide tõttu ühte usupuhastuspäevaga (31. oktoober). Peamine on olnud suguvõsade kogunemine, surnute mälestamine, toidu haudadele viimine, kirmased. Mõnel pool tapeti lahkunute mälestuseks kukk.

Laulasmaa SPA hotellis toimub kolmas Eesti Juutide Foorum JAHAD

Laulasmaa SPA hotellis toimub 16.-18. oktoobrini kolmas Eesti Juutide Foorum JAHAD. Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen osalevad 16.-18. oktoobrini Laulasmaa SPA hotellis toimuva kolmanda Eesti Juutide Foorumi JAHAD avamisel.

Jüri Ennet esitleb Viru Keskuse 3. korruse raamatupoes oma uut raamatut “Väljavalitu”

Foto: Ligi 500 leheküljeline teos „Väljavalitu“ on valminud dr. Jüri Enneti 40-aasta pikkuse arstipraktika, nõustamise ja koolitustöö tulemusena

15. oktoobril esitleb Eesti tuntuim psühhiaater ja spordiarst, Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige ja Hooldusravikliiniku juhataja Jüri Ennet Viru Keskuse 3. korruse raamatupoes oma uut raamatut “Väljavalitu”. “Raamatu idee tekkis arvukaid loenguid pidades ning abivajajaid nõustades,” räägib dr. Ennet Gossip.ee-le.