NordenBladet — Minister Tanel Kiige juhitud töörühm kogunes täna, 3. märtsil, et arutada täiendavaid abinõusid koroonaviiruse COVID-19 leviku tõkestamiseks. Lisaks arutati vajalikke meetmeid rahvusvaheliste reisijavedudega seotud asutuste ja ettevõtjate esindajatega. Kohtumistel keskenduti elanikkonna ning Eestisse saabuvate reisijate nõustamise ja teavitamise tõhustamise võimalustele.

„Kuigi Eestis pole uusi haigusjuhtumeid tuvastatud, tuleb koroonaviiruse ohtu jätkuvalt tõsiselt võtta. Seepärast arutasime võimalikke täiendavaid tegevusi ja võimalusi nii reisijatele kui ka elanikkonnale tasakaalustatud ja tõenduspõhise info jagamiseks,“ ütles Tanel Kiik. „Peame viima asjakohase teabe iga Eesti inimeseni, kuna teadmatus ja valeuudised võivad tekitada põhjendamatuid hirme ja kaasa tuua kelmusi. Faktipõhise info levitamisel on suur roll igaühel meist, viies vajalikku infot ka eakate sõprade ja sugulasteni, kes veebi- ja sotsiaalmeediat ei jälgi.“

Kohtumistel arutati Eestisse sisenevate reisijate tervisliku seisundi monitoorimise korraldamist lennujaamas ja sadamas ning töökorraldust rahvusvahelisi reise teenindavates bussi- ja rongijaamades. Töörühm leidis, et praeguses olukorras on kõige olulisem reisijate teavitamine ning aktiivne infovahetus ja koostöö riigiasutuste ja erasektori vahel.

Avalike ürituste keelamist töörühm praeguses olukorras jätkuvalt vajalikuks ei pidanud. Samas on terviseamet koostanud soovitused avalike ja suurürituste korraldajatele kõrgendatud hügieeninõuete rakendamiseks. Terviseamet soovitab riskirühma kuuluvatel inimestel vältida avalikel ja suurüritustel osalemist.

Rahvusvaheliste reisijavedude töörühma koosolekul osalesid Tallinna lennujaama, sadama ja bussijaama, laeva-, bussi- ja rongiettevõtete, Eesti Turismifirmade Liidu, sotsiaalministeeriumi, terviseameti ning politsei- ja piirivalveameti esindajad. Sotsiaalministri koroonaviiruse töörühma kuuluvad sotsiaalministeeriumi, terviseameti, haigekassa, siseministeeriumi, päästeameti, politsei- ja piirivalveameti, välisministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi, kultuuriministeeriumi, kaitseministeeriumi, rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning riigikantselei esindajad.

Valitsus arutab võimalikke täiendavaid abinõusid koroonaviiruse leviku tõkestamiseks neljapäeval, 5. märtsil toimuval kabinetinõupidamisel.

Pidevalt uuenev lisainfo koroonaviiruse kohta Eestis: www.terviseamet.ee  

 

Allikas: Sotsiaalministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT