NordenBladet — Tõenäosust Hiinast postipakiga koroonaviirus saada peetakse väga väikseks. Selleks peab viirus olema väga nakkav või peab saadetis olema väljaheitega saastunud. Malaisia arst Christopher Lee peab tõenäosust postipakiga viirus saada väga väikseks, edastab Sin Chew Daily.

Miks pole postipakid tõenäoliselt ohtlikud? Esiteks võtab pakkide kohalejõudmine aega rohkem kui 24 tundi. Viirused aga pole eriti pika elueaga.

Kuivõrd uus viirus 2019-nCoV on sarnane SARS-iga, siis SARSi eluiga on niisketes tingimustes ainult mõned päevad. Kuivadel pindadel nagu plastikul peab viirus vastu ainult mõned tunnid. SARSi viirusetekitajad elavad väljaspool inimorganismi ainult mõned tunnid ja väljaheitel kõige enam neli päeva.

Hiina post on teinud kõik selleks, et viiruse levikut tõkestada. Hiina postiteenistus viivitab kõigi saadetiste edastamisega, et neid desinfitseerida. Kui aga ollakse mures saadetise pärast, võib selle jätta mõneks päevaks päikse kätte seisma. Päike toimib kui looduslik desinfitseerija.