NordenBladet — Riigikogu liikmed moodustasid täna Eesti – Horvaatia parlamendirühma ja last üksi kasvatavate vanemate ja isikute toetusrühma.

Parlamendirühma esimees Anneli Ott ütles, et Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja on sel poolaastal Horvaatia. „Ajal, mil Horvaatia on suurema tähelepanu all, annab see võimaluse Euroopa Liidu liikmesriigiga senisest tihedama koostöö arendamiseks ka kahepoolselt,“ ütles Ott. „Horvaatia on meie hea partner Euroopa Liidus ja koos saame seista selle eest, et liidu laienemine jätkuks ning et liitumiskutse saaksid ka need Balkani riigid, kel seni pole veel liikmestaatust.“

Parlamendirühma liikmed

Eesti – Horvaatia parlamendirühma esimees on Anneli Ott ja aseesimees Jüri Jaanson. Parlamendirühma kuuluvad Marika Tuus-Laul, Natalia Malleus, Tõnis Mölder, Kalev Kallo, Urve Tiidus, Kalle Laanet, Madis Milling, Kalle Grüthal, Peeter Ernits, Ruuben Kaalep, Tarmo Kruusimäe, Aivar Sõerd ja Ivari Padar.

Last üksi kasvatavate vanemate ja isikute toetusrühma esimehe Siret Kotka sõnul on toetusrühma eesmärgiks märgata ühiskonnas senisest enam peresid, kus vanem või last hooldav isik kasvatab last üksinda. „Tihti on nendes peredes rohkem majanduslikke, sotsiaalseid ja psühholoogilisi probleeme ning erinevad uuringud kinnitavad, et sellise elumudeli juures on just lapsed kõige õnnetumad,“ ütles Kotka. „Toetusrühma esimehena soovin pakkuda võimalikke lahendusi nende perede arengut toetava keskkonna loomisel.“

Toetusrühma liikmed

Last üksi kasvatavate vanemate ja isikute toetusrühma esimees on Siret Kotka ja aseesimees Signe Riisalo. Toetusrühma kuuluvad veel Riina Sikkut, Helmen Kütt, Oudekki Loone, Marek Jürgenson, Merry Aart ja Jaak Valge.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 64 parlamendirühma ja 66 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri

Toetusrühmade nimekiri

 

Allikas: Eesti Riigikogu