NordenBladet – Täna avati Frankfurtis viis päeva vältav raamatumess (16.-20. oktoober 2019). Iga aasta oktoobris Maini-äärse Frankfurti messikeskuses* organiseeritav väljapanek on maailma suurim ja tähtsaim. Raamatumessil osalevad kirjastajad, agentuurid, kirjanikud ja teised raamatuturu võtmeisikud enam kui sajast riigist.

Messi külastab kokku umbes veerand miljonit inimest ning üritusele on akrediteeritud kümme tuhat ajakirjanikku. Peale Frankfurti messikeskuse toimuvad mitmed kirjandusüritused kõigile huvilistele ja ärikohtumised üle linna nii avalikus ruumis kui hotellides.

Raamatumessi asutajaks oli 1949 Börsenverein des Deutschen Buchhandels (Saksamaa raamatukaubanduse börsiühing). Alates 1988 tutvustatakse näituse ajal ühte väljavalitud peakülalist. Messi ajal antakse üle mitmeid auhindu, muuhulgas Saksamaa raamatukaubanduse rahupreemia ja saksa noorte kirjanduse auhind.

Tänavuse messi peakülaline on Norra, kes on selleks puhuks kohale toonud suurema hulga oma kirjanikke ning pakub ka üldiselt riiki tutvustavat programmi. Eestil on messil juba traditsiooniliselt Kirjastuste Liidu ühine väljapanek.

Autoritest astuvad messil üles Jojo Moyes, Jo Nesbø, Margaret Atwood, Ken Follett, Elif Shafak, Karl Ove Knausgård, Jussi Adler-Olsen ja paljud teised.

__________________________________
Frankfurdi messikeskus paikneb linna peamise raudteejaama ja kesklinna lähedal. Messikeskuses on kümme saali, üldpinnaga 366,637 m2 ning väliekspositsioon, üldpinnaga 96,000 m2 Kompanii käsutuses on ka kaks konverentsikeskust.

Avafoto: Frankfurt (Pexels)