NordenBladet – Pool aastat tagasi röövisid Norras seni tabamata kurjategijad ärimees Tom Hageni (68) abikaasa Anne-Elisabeth Falkevik Hageni (68). Eile (29.aprillil) alustas politsei tema kodumaja lähistel uusi otsinguid, vahendab Norra TV2. Politsei otsis sama piirkonna läbi juba ka varem, kuid siis segas otsinguid paks lumi. Norra politseinikel on abiks ka Rootsi politseinikud ja teenistuskoerad.

Norra politsei avalikustas kõmulise inimröövi alles 9. jaanuaril ehk täpselt kümme nädalat pärast selle toimumist. Kurjategijad viisid 31. oktoobril endaga kaasa ärimees Tom Hageni abikaasa Anne-Elisabeth Falkevik Hageni. Naine lubati vabastada 85 miljoni Norra krooni (üheksa miljoni euro) eest. Seejuures sooviti lunaraha saada krüptorahas Monero.

Pärastlõunal kella 13.30 paiku töölt koju tulnud Tom Hagen leidis eest tühja maja ja vigases norra keeles kirjutatud sõnumi, milles esitati lunarahanõue ja ähvardati naine tappa, kui tema perekond politseiga ühendust võtab. Pärast röövi ei ole naisest olnud ainsatki elumärki. Samas ei kinnita miski ka tema surma. Norra politsei peab võimalikuks, et röövitu viidi välismaale. Seetõttu paluti abi ka Europolilt ja Interpolilt. Tom Hagen pöördus siiski koheselt pärast naise kadumist politseisse. Seal otsustati, et inimrööv hoitakse esialgu saladuses ning lunaraha ei maksta. Samuti palus politsei, et meedia juhtunust vaikiks. Väidetavalt saavutati kurjategijatega vahepeal ka kodeeritud teadete abil teatud kontakt, kuid abi sellest ei ole olnud. Viimati oli kurjategijatega ühendus veebruaris.

Perekond soovis saada röövijatelt selget teadet, et Anne-Elisabeth Falkevik Hagen on elus, kuid sellist teadet ei tulnud. Politsei peab seetõttu tõenäoliseks, et röövi ajal läks midagi valesti ja naine ei ole enam elavate kirjas.

Allikas: Õhtuleht