NordenBladet — Riigikogu keskkonnakomisjon osaleb Riigimetsa Majandmise Keskuse (RMK) korraldatava üle-eestilise ühismatka tänasel etapil, mille käigus saadakse ka täpsem ülevaade viimase kümnendi jooksul rajatud matkaradade võrgustikust.

“Kontrollimine on sel korral jutumärkides, sest tegemist on kogemuste omandamisega. Kui riigimetsas on üks asi, mille kohta olen saanud ainult ja ainult head tagasisidet, siis see on just matkateede võrgustik. Täna kogume värskeid teadmisi ning näitame samal ajal ka isiklikku eeskuju,” selgitas keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra ning rõhutas, et riigi metsapoliitika suunajatele on kasuks kõige mitmekülgsemad teadmised ja kogemused olukorrast riigimetsas.

“RMK matkateed on ju avatud igaühele. Väärib tunnustust, et RMK on kogu Eesti mandriosa katnud hoolitsetud matkaradadega, millega on loodud Eesti rahvale tuhandete kilomeetrite ulatuses looduses liikumise ja puhkamise võimalusi. „Metsateedele loodud korrastatud matkaradade ja puhkepaikade süsteem on tähtis mitte ainult looduses viibimise ja puhkamise seisukohalt. See aitab märkimisväärselt kaasa ka Eesti suurima rohelise rikkuse – metsa – väärtustamisele ning vajadusele seda heaperemehelikult majandada ja kaitsta,“ ütles Vakra.

RMK kõigi aegade suurim ühismatk Eesti metsades toimub 6.-25. augustini ning seal matkavad sajad inimesed enam kui 1800-kilomeetrise kogudistantsiga matkateede võrgustikul. Matkaga tähistatakse nii EV100 juubelit. Matk on jagatud erinevateks etappideks, mis saavad alguse erinevatest Eestimaa kohtadest. Matka raames toimub kümmekond kaunist metsakontserti tuntud Eesti muusikute ja näitlejatega.

Keskkonnakomisjon osaleb täna, 16. augustil Peraküla-Aegviidu etapi esimesel matkapäeval. Teekond Perakülast matkapealinna Aegviitu on kokku 188 kilomeetri pikkune ning kestab kümme päeva. Üks huvitavamaid ja ka kuulsamaid vaatamisväärsusi sellel rajal on Rummu järv. Esimene etapp algab Nõva puhkekeskusest kell 11.30. Päevase matka lõpp-punkt on Keibu lõkkekohas kell 17. Õhtul, kell 19 on Keibu lõkkekohas ka vestlusõhtu ning metsakontsert, kus musitseerib Henri Laks ning räägitakse kohalike metsade ajaloost ja saladustest.

 

Allikas: Eesti Riigikogu