NordenBladet — Riigikogu esimees Eiki Nestor tutvustas kohtumisel Hollandi kuningale Willem-Alexanderile Eesti e-riigi põhimõtteid ning rõhutas pikaajalisi häid kahepoolseid suhteid.

Nestor rõhutas, et Eesti ja Holland on head partnerid nii Euroopa Liidus kui NATOs ning kahepoolsed sõprussuhted erinevates valdkondades on kestnud juba sada aastat. „Täna toimub hea kahepoolne teadus- ja küberkoostöö, meil on tihedad majandussuhted ja Euroopa Liidus oleme teistele eeskujuks e-tervise vallas,“ rääkis Nestor.

Nestori sõnul on Euroopa Liidu populaarsus Eestis kõrge. Ta tõi veel esile, et inimesed, kes on Eestist töö või õpingute pärast lahkunud, on hakanud tagasi pöörduma ja alates 2015. aastast ületab sisserändajate arv väljarännet.

Kaitsekoostööst kõneledes tänas Nestor Hollandit panuse eest Balti regiooni julgeoleku tagamisel ja märkis, et Eesti Kaitsevägi on oma varustust täiendanud ja kaasajastanud just Hollandilt kaitsetehnikat hankides.

Kuningas tundis huvi Eesti digiarengu vastu ja Nestor andis ülevaate e-valitsemise ning e-riigi põhimõtetest. Nestori sõnul tuginevad e-valimised ja e-riigi teenused rahva usaldusel.

Kohtumisel osalesid veel väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja Eesti-Hollandi parlamendirühma esimees Martin Repinski.

 

Allikas: Eesti Riigikogu