NordenBladet — 31. jaanuarini on tööandjatel võimalik kandideerida peresõbraliku tööandja programmi. Kandideerimiseks tuleb täita ja esitada kandideerimisankeet, mis on kättesaadav tööelu portaalis. Programmi pääsejad selguvad juba veebruari lõpuks.

„Peresõbraliku tööandja programmis osalemisega saavad tööandjad näidata, et nad arvestavad töötajate soovide ning vajadustega,“ ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva. „Töötajad hindavad üha rohkem töökoha valikul paindlikkust ja peresõbralikkust, sest töö ja pereelu ühitamine puudutab väga paljusid, näiteks ka neid, kes hooldavad eakat pereliiget või tegelevad töö kõrvalt professionaalsel tasemel spordiga,“ lisas minister.

Peresõbraliku tööandja programmi on oodatud kandideerima kõik tööandjad nii erasektorist, avalikust kui ka kolmandast sektorist. Programmis osalemiseks ei pea tööandja olema eelnevalt kasutusele võtnud peresõbralikke meetmeid ja piisab sellest, kui tööandjal on soov areneda ning peresõbralikku organisatsioonikultuuri rakendada.

2018. aastal kaasatakse peresõbraliku tööandja programmi 30 organisatsiooni, kellele pakutakse nõustamist pere- ja töötajasõbralike meetmete valimisel, tegevuskava koostamisel ja rakendamisel. Programmis osalevate organisatsioonide esindajad saavad osaleda erinevatel koolitustel ja seminaridel ning panustada Eesti töökultuuri pere- ja töötajasõbralikumaks muutmisse.

2017. aastast alates annab sotsiaalministeerium välja peresõbraliku tööandja märgist, mille idee on muuta ühiskonna hoiakuid peresõbralikumaks, parandada tööandjate konkurentsivõimet töötajate värbamise abil ning suurendada töötajate turvatunnet. Märgise saamiseks tuleb tööandjatel läbida pikaajaline programm, mille käigus hinnatakse ja konsulteeritakse tööandjaid peresõbralike võimaluste loomisel.

Lisainfo ja kandideerimisankee: http://www.tooelu.ee/margis

2017. aastal peresõbraliku tööandja algmärgise saanud tööandjate nimekiri: http://bit.ly/2gLHwFC

Peresõbraliku tööandja visuaal: http://bit.ly/2xOwnId

Programm on rahastatud Euroopa Sotsiaalfondist ja Peresõbraliku tööandja mudelit rakendab konsultatsiooniettevõte Civitta Eesti AS.

 

Allikas: Sotsiaalministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT