NordenBladet — Eelmisel nädalal saatis kaitsevägi reservi ligi 300 jaanuaris teenistusse saabunud ajateenijat, kellest enamik teenisid 1. jalaväebrigaadis ja Vahipataljonis. Jaanuarikutsega tuli selle aasta alguses 1. jalaväebrigaadi teenistusse enam kui 130 ajateenijat. Alates 2013. aastast koolitatakse jaanuarikutse ajateenijatest instruktoreid hiljem saabuvate juuli- ja oktoobrikutsete jaoks.

1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palmi sõnul olid jaanuaris ajateenistusse saabunud kutsealused tegevväelastele suureks abiks. „Suured tänud selle eest, mida olete teinud – autojuhtidele, et viisite allüksust õigeks ajaks õigesse kohta, üksuste ülemate abidele, et tegite enda tööd hästi ning vähendasid tegevväelaste koormust, instruktoritele, et õpetasite järgnevate kutsete meestele sõduritarkusi ning aitasid enda relvavendadel hakkama saada,“ ütles kolonel Veiko-Vello Palm Tapal peetud rivistusel reservteenistust alustavatele ajateenijatele.

Vahipataljon saadab sel ja järgmisel nädalal reservi ligi 100 ajateenijat.

Lisaks 1. jalaväebrigaadile ja Vahipataljonile teenisid jaanuarikutse ajateenijad mereväes, toetuse väejuhatuses, 2. jalaväebrigaadis ning staabi- ja sidepataljonis.

Ajateenistusse kutsutakse aastas kolmel korral: jaanuaris ja juulis alustavad 11-kuulist teenistust eelkutsega saabunud tulevaste reservüksuste nooremallohvitserid ja autojuhid ning oktoobris kutsutakse kaheksaks kuuks teenistusse reservüksuste reakoosseis. Põhikutse ajateenijad läbivad esimese kolme kuu jooksul sõdurioskuste baaskursuse ning alustavad seejärel üksuse koostööõpet, eelkutse ajateenijad läbivad lisaks kolmekuulisele baaskursusele vastavalt ametikohale kas autojuhi eriala või nooremallohvitseride kursuse.

Allikas: Eesti Kaitsevägi
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT