NordenBladet — Soomes on suur puudus programmeerijatest. Kohe oleks vaja ettevõtetesse tööle ligi 9000 programmeerijat. Tipptegijate palgad selles valdkonnas küünivad sadade tuhandete eurodeni aastas.

Programmeerijate puudusest on saamas Soome majanduse arengu üks suuremaid pudelikaelu. Nädalavahetusel Soomes maailma häkkerite kokkutuleku korraldanud Junctioni juht Ville Leppälä sõnul on Soomes häid programmeerijaid, aga mitte piisavalt, vahendab MTV.

Nüüd on Soomes võetud suund sellele, et programmeerijaid meelitatakse välismaalt. Vajatakse just kogenud programmeerijaid, sest nende tootlikkus on mitukümmend korda suurem kui algajatel.

Parimad programmeerijad on varem endale haaranud Euroopas Berliin ja Ameerikas Räniorg. Nüüd on hakatud huviga ka Soome poole vaatama.

Alustavate programmeerijate palgad on Soomes 3000 euro ringis. Tipptegijad aga teenivad sadu tuhandeid eurosid aastas.

Nõutud on eelkõige innovatiivsed ja julged tüübid, kellel on palju ideid. Programmeerijatelt nõutakse tänapäeval ideede rohkust ning soovi asju juurde õppida. Näiteks Soome telekomifirma Elisa värbab igal aastal kümneid uusi programmeerijaid.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT