NordenBladet — 12.-13. oktoobril toimub Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi (EMKF) tuleviku teemaline rahvusvaheline konverents „Beyond 2020: Supporting Europe’s Coastal Communities“, kus osalevad Euroopa Liidu liikmesriikide kalandusdirektorid. Konverentsi korraldab Euroopa Komisjon koostöös Maaeluministeeriumiga.

Huvigruppide esindajad arutavad, kuidas on EMKF kaasa aidanud ühise kalandus- ja merenduspoliitika rakendamisele ja milline peaks olema EMKF järgmisel perioodil. Üritusel osalejatel on lisaks võimalik ka arutleda rannikukogukondade praeguste ja tulevaste väljakutsete ning nende võimalike lahenduste üle.

Konverentsi avab maaeluminister Tarmo Tamm ning selle avaistungil osalevad ka Euroopa Komisjoni keskkonna, merenduse ja kalanduse volinik Karmenu Vella ja Euroopa Parlamendi liige Gesine Meissner. Konverentsi moderaator on kogenud ajakirjanik Jacki Davis.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on väga oluline tagada poliitikainstrumentide laiapõhjaline arutelu. „Kokkulepped tuleb kindlasti saavutada enne järgmise programmiperioodi algust,“ rõhutas minister.

„Euroopa Merendus- ja Kalandusfond toimib kõige paremini siis, kui rahalisi vahendeid kasutatakse otstarbekalt ja tõhusalt ning jälgitakse pidevalt nende eesmärgipärast kasutamist. Nüüd, kui käesolev EMKF-i periood on poole peale jõudnud, hakkab fookus liikuma tuleviku planeerimisele. Euroopa Komisjon ja liikmesriigid peavad tagama, et see tulevik sobib endiselt Euroopa rannapiirkondade huvidega,“ sõnas volinik Vella.

Enne konverentsi ametlikku osa toimus kahepoolne kohtumine minister Tamme ja volinik Vella vahel, kus vesteldi Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi rakendamise ja selle tuleviku teemadel.

Konverents toimub Hilton Tallinn Park hotellis.

 

Allikas: Maaeluministeerium
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT