NordenBladet — Riigikogu esimees Eiki Nestor on visiidil Sloveenias. Nestor kohtub Lubljanas Sloveenia Vabariigi presidendi Borut Pahori, parlamendi esimehe Milan Brglezi, peaministri Miro Cerariga ja välisministri Karl Erjaveciga.

Nestori sõnul on Sloveenia visiidi eesmärk kinnitada lähedasi kahepoolseid suhteid ning arutada Euroopa Liidu tulevikku puudutavaid ettepanekuid. „Eesti ja Sloveenia ajaloos on palju sarnaseid jooni, mistõttu on meil teineteist lihtne mõista,“ ütles Nestor. „Kuuludes mõlemad nii Euroopa Liitu kui NATOsse jagame ka samu väärtusi.“

Homme kohtub Nestor Sloveenia parlamendi väliskomisjoni esimehe Jožef Horvataga ja Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Kamal Izidor Shakeriga. Samuti on Nestoril Lubljanas kavas kohtumised Sloveenia parlamendi aseesimeeste Primož Hainzi ja Matjaž Nemeciga ning parlamendis esindatud fraktsioonide esindajatega.

Kohtumiste peamised aruteluteemad puudutavad Euroopa Liidu tulevikku, julgeolekuolukorda Euroopas, NATO vägede kohalolekut ning kaitsekulutuste taset.

Nestor tutvustab Sloveenias Eesti kui Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja seisukohti ning esitab Sloveenia kolleegile kutse osaleda eesistumise raames toimuval spiikrite konverentsil, mis toimub 2018. aasta aprillis Tallinnas.

Riigikogu esimeest saadavad visiidil Riigikogu väliskomisjoni asesimees Keit Pentus-Rosimannus ja põhiseaduskomisjoni esimees Marko Pomerants.

 

Allikas: Eesti Riigikogu