NordenBladet — Tänu soodsale piletihinnale koguvad Eesti-kruiisid soomlaste hulgas üha suuremat populaarsust. Eestist on saanud soomlaste jaoks nagu teine kodu, vahendab Kauppalehti.

Kolm laevakruiise korraldavat ettevõtet Viking Line, Tallink Silja ja Eckerö Line kinnitasid, et reisijate arv on tõusuteel. Näiteks Viking Line’iga reisis möödunud aastal Tallinna ligi kaks miljonit inimest. Veel viis aastat tagasi oli see number poole väiksem.

Tallinki laevadel reisis möödunud aastal Soomest Eestisse 5,1 miljonit inimest, aasta varem 4,7 miljonit.

Helsingi sadama andmetel on Tallinn palju populaarsem sihtkoht kui Stockholm: Tallinna sõitis esimese viie kuuga üle kolme miljoni, Stockholmi alla 900 000 inimese.

Reisijate arv on kasvanud tänu odavatele piletitete, piletid on omakorda püsinud odavad tänu konkurentsile. Tallink Silja juht Margus Schults ütles, et lisaks teistele laevafirmadele konkureerivad reisidega ka muud asjad nagu odavlennud, kodune diivan ja Netflix. Schultsi arvates pole odavate laevapiletite aeg veel kaugeltki möödas.

Tallinna vahet reisivad peamiselt soomlased ning laevafirmad pakuvad soomlastele erireise. Tallink pakub näiteks kolme võimalust: minikruiis, päev Tallinnas ja reisipakett hotelliga.

Reisijaid on omakorda kõige rohkem suvel. Viking Line’il oleks vaja suveks 15 laeva ja talvel kolm. Nõudluse rahuldamiseks on firmad suveks rentinud lisaks laevu. Lisaks on toodud suveks Tallinna-vahet käima muidu Stockholmi vahet sõitvaid laevu.

Vaatamata tihedale konkurentsile on Tallinna ja Helsingi vahel inimesi vedavad laevafirmad olnud viimastel aastatel plussis.

 

 

Avafoto: Tallinn (NordenBladet/Helena-Reet Ennet)
Allikas: Eestinen.fi

Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT