OHMYGOSSIP — Näitusel saab näha fotoseeriat, mis on valminud koostöös kaheksa mormoonikogukonna misjonäriga, kes teenivad Tallinna, Pärnu ja Tartu Viimse Aja Pu?hade Jeesuse Kristuse kirikus. Kunstniku palvel on koos elavad misjonärid teinud ühekordsete kaameratega pilte oma lemmikkohtadest, -inimestest, -objektidest ja -olukordadest, et sel viisil teada saada nende isiklikke eelistusi.

Oma loomingus kasutab Alissa Nirgi dokumentaalset lähenemist. Aineseks on peamiselt inimese võõrandumine keskkonnast, kohanemine ja kuuluvustunne. Huvitudes teemadest nagu migratsioon ja keelebarjäär keskendub ta inimestele või inimru?hmadele, kes on mingil moel kahe vahel: nad on eemaldunud või eemaldatud oma tavapärasest keskkonnast ja oma uues u?mbruses võõrad.

Alissa Nirgi on Tallinnas elav ja töötav fotokunstnik. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia fotograafia eriala bakalauruseõppe 2016. aastal. Hetkel õpib Nirgi Tallinna Ülikooli visuaalkunsti teraapia täiendkoolitusel. 2015. aastal pälvis Alissa Nirgi Eduard Wiiralti nimeliste stipendiumi. Laiemat tuntust on kogunud tema fotoprojektid “Uus maa minu akna taga” (eksponeeritud aastatel 2015-2016 mitmel näitusel, muuhulgas Tallinna Fotokuu raames EKA galeriis, Dymchuki galeriis Kiievis ja Riia fotograafia biennaalil) ja avaliku ruumi teos “Kaspar istub” (2015, Tallinna linnaruumis).

“Kahekaupa” jääb avatuks 13. märtsini 2017.