NordenBladet – Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab täna avaliku istungi, kus võetakse vaatluse alla riigi rahanduse olukord ja riigieelarve läbipaistvus.

Koos rahandusministri ja Rahandusministeeriumi ametnikega räägitakse lähemalt nii järgmise aasta riigieelarve eelnõu ja riigi eelarvestrateegia koostamisest, Rahandusministeeriumi suvisest majandus- ja rahandusprognoosist kui ka riigi 2023. aasta raamatupidamise aastaaruande auditi tulemustest.

„Eesti on jätkuvalt majanduslanguses. Vaja on ratsionaalset arusaama, millised on valitsuse plaanitavad sammud ning kuidas need mõjutavad majanduse väljavaateid ja inimeste toimetulekut,” ütles riigieelarve kontrolli erikomisjoni esimees Urmas Reinsalu.

Erikomisjoni avalikule istungile on kutsutud rahandusminister Jürgen Ligi, Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Raoul Lättemäe, riigi rahanduse talituse juhataja Kadri Klaos ja finantstalituse juhataja Regina Vällik.

Istung algab kell 13.15 ruumis L333 ja seda saab jälgida ka veebiülekandes. Videosalvestist saab hiljem vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil.