NordenBladet —Narva Keskraamatukogu ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis kutsuvad taas avastama Põhjala kirjandust ning osalema suvises lugemisväljakutses “Suvi raamatuga”, mis kestab juunist augustini. Osa saavad võtta nii lapsed kui ka täiskasvanud ning iga läbiloetud raamatu eest saab kingituseks jäätise.

Juunist käivituv lugemisväljakutse toimub juba kolmandat suve, pakkudes kirjanduslikke avastusi ja põnevaid auhindu. „Kui see projekt paar aastat tagasi alguse sai, oli see suunatud noorematele raamatusõpradele. Eesmärgiks oli tutvustada Põhjala laste- ja noortekirjandust ning ärgitada noori suvekuudel rohkem lugema. Kuid märkasime, et ka täiskasvanute huvi taolise väljakutse vastu on üpris suur ning nägime head võimalust pakkuda midagi kasulikku ja põnevat laiemale sihtrühmale. Põhjala kirjandus paelub lugejaid oma rikkaliku kultuuripärandi ja ainulaadse atmosfääriga. Põhjamaadest on pärit hulgaliselt andekaid kirjanikke, kelle teosed on võib olla jäänud suuremale avalikkusele tundmatuks. See on hea võimalus valida raamatuid, mis eristuvad tavapärasest valikust ning avastada uusi autoreid ja lugusid,“ lausus Põhjamaade Ministrite Nõukogu Narva kontori juht Jevgeni Timoštšuk.

Lugemisväljakutse nimekirjas on ligi 150 Põhjala autorite teost. Valikus on nii tuntud kui ka vähemtuntud Põhjala autorite teoseid ja erinevate kirjandusžanrite näiteid. Lugeda saab klassikalisi meistriteoseid ja kaasaegseid lugusid, mis ulatuvad seiklustest ja krimkadest romantika ja fantaasiamaailmani. Põhjala autorid viivad teid teekonnale läbi lumiste metsade, tormiste merede ja hubaste külade, tutvustades teile oma ainulaadset kultuuri ja elutunnetust. Raamatuid saab lugeda kohapeal või koju laenutada.

“Iga loetud raamatu tagastamisel esitatakse 2-3 küsimust raamatu sisu kohta ning õige vastuse korral saab osaleja jäätise. Lugemisväljakutse kestab augusti lõpuni ning suve lõpuks pälvib kõige suurema arvu raamatuid läbi lugenud osaleja peaauhinna. Lugemisprogrammis osalemiseks peab olema Narva Keskraamatukogu või selle haruraamatukogu lugeja,“ lisas Narva Keskraamatukogu lasteosakonna juhataja Anna Kuuli.

Suvist lugemisprogrammi toetab Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis. Lisainfot lugemisväljakutse kohta leiab Narva Keskraamatukogu kodulehel.

Lisateave:

Anna Kuuli
Narva Keskraamatukogu
lasteosakonna juhataja
Malmi tn. 8, 20308 Narva
3593585, 53947316
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Jevgeni Timoštšuk
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Programmi koordinaator
+372 51 58 904
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

Allikas: Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT