NordenBladet – Reisifirma Detur on sunnitud peatama ülejäänud aastaks tegevuse ja tühistab kõik 2022. aasta tšarterreisid.

Ettevõte kirjutas reede hommikul Dagbladet/Børsenile saadetud meilis, et viimasel ajal on tulnud ületada mitmeid tõkkeid, mis on seotud pandeemia, streikidega lennujaamades, hinnatõusude ja nõrgemate vahetuskurssidega.

Riigi suurim sõltumatu reisibüroo Finn Reise teatas reede hommikul Flysmart24-le, et peatab Deturiga koostöö, sest olukord on nii ebakindel. Kommertsdirektor Terje Berge tõdes, et võib tulla pikk paus.

Mitmed Skandinaavia väljaanded on kajastanud Deturi kliente, kellel on olnud probleeme reisidega, kus tuleb juurde maksta. Aftonbladeti andmetel on Rootsi tšarterturistid sunnitud Türgi Alanyas ettemakstud hotellitubade eest tasuma, kuna Detur polnud tubade eest tasunud.

Ettevõtte rootsikeelsed lehed nii Facebookis kui ka Instagramis on suletud. Børsenile saadetud sõnumis kirjutab Detur, et ettevõte vajab taaskäivitamist ning vabandab ebamugavuste ja probleemide pärast, mida see võib reisijatele põhjustada, kui reisid ei lähe plaanipäraselt.

Avafoto: Detur.no veebilehest, mis tänaseks on juba kustutatud