NordenBladet – Norra animafilm “Titina” on valitud USA-s Los Angeleses toimuvale animatsioonifestivalile Animation is Film in Hollywood.

“Paljud meist on selle filmi elluviimiseks kõvasti tööd teinud ja ma olen nii tänulik kogu armastuse, energia ja kunstilise jõu eest, mille on pannud kõik alates storyboardidest, disaineritest, animaatoritest, heliloojatest, heliosakonnast ja häälnäitlejatest. On olnud au töötada koos nii paljude andekate inimestega ja kui Animation is Film valis Titina nüüd välja, on see tunnustus iga inimese tehtud tööle,” ütleb režissöör Kajsa Næss.

Millest animafilm Titina räägib?
Itaalia õhulaevainsener Umberto Nobile naudib vaikset elu koos oma armastatud koera Titinaga, kelle ta päästis Rooma tänavatelt. Ühel päeval võtab temaga ühendust superstaarist Norra maadeavastaja Roald Amundsen ja tellib õhulaeva põhjapooluse vallutamiseks. Nobile haarab kinni võimalusest minna ajalukku. Ta võtab kaasa ka Titina ning ebaharilik kolmik asub ekspeditsioonile viimasesse avastamata paika Maal. Nende otsingud on edukad, kuid hiljem hakkavad mehed au pärast tülitsema. Lugu on toodud vaatjani neljajalgse kuulsuse Titina pilgu läbi.

Avafoto: Mikrofilm AS