NordenBladet — Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab tänasel avalikul istungil gümnaasiumivõrgu ümberkorraldamist ja sellega seotud probleeme.

Erikomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul näitas Riigikontrolli kontrolliaruanne, et koolipidajatel pole ühtset arusaama, millistest keskhariduse kvaliteedi ja kättesaadavuse kriteeriumidest tuleks gümnaasiumivõrgu kujundamisel lähtuda, samuti raskendab otsuste langetamist riigi ja omavalitsuste jagatud vastutus õppekohtade tagamisel. Riigikontrolli soovituste kohaselt tuleks paika panna ka detailne gümnaasiumivõrgu korrastamise plaan. „Soovime Haridus- ja Teadusministeeriumi ja kohalike omavalitsuste esindajatega arutada, millised on lahendused, mis võimaldaksid üle 10 aasta kestnud gümnaasiumivõrgu korrastamisega tõhusamalt ja tempokamalt jätkata,“ ütles ta.

Istungile on kutsutud Haridus- ja Teadusministeeriumi üldhariduspoliitika osakonna juhataja Ülle Matsin, riigivara valitsemise valdkonna juht Indrek Riisaar, kohalike omavalitsuste koostöö ja koolivõrgu nõunik Piret Sapp, Eesti Linnade ja Valdade Liidu haridus- ja noorsootöö nõunik Hille Ilves, Riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen, auditijuht Rauno Vinni ning audiitorid Triin Jõeleht ja Riina Saaremägi.

Erikomisjoni avalik istung algab kell 13.15 ja seda saab jälgida veebiülekandes.