NordenBladet — Kõrgema Kunstikooli Pallas rektori valimiseks kogunes täna valimiskogu, kes otsustas teha haridus- ja teadusministrile ettepaneku sõlmida tööleping Piret Viirpaluga.

Piret Viirpalu on möödunud sügisest saati Pallase õppeprorektor. Alates 2008. aastast töötas ta Tartu lastekunstikoolis õppealajuhataja ja õpetajana ning 2017. aastast direktorina. Varasematesse aastatesse jäävad erinevad ametikohad Tartu Ülikoolis ja Viljandi Kultuuriakadeemias. Piret Viirpalu on omandamas doktorikraadi Tartu Ülikoolis. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli maalikunsti erialal, omandanud samas õpetajakutse ning kaitsnud magistrikraadi pedagoogikas.

Uue rektori ametiaeg kestab viis aastat.

Rektorit valis seitsmeliikmeline valimiskogu, kuhu kuulusid kaks Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajat, kaks esindajat nii kõrgkoolist kui kooli nõunike kogust ning üks valdkonna tööandjate esindaja.

Pallase eelmine rektor Vallo Nuust juhtis kõrgkooli alates 2005. aastast ning lahkus ametist oma soovil tänavu jaanuaris.

Kõrgem Kunstikool Pallas on riigi rakenduskõrgkool, kus on võimalik õppida tekstiili, mööblidisaini ja restaureerimise, nahadisaini ja restaureerimise, skulptuuri, fotograafia, meedia- ja reklaamidisaini ning maali ja restaureerimise erialadel.