NordenBladet — Kohtus on arutusel kaebus, mille AS Eesti Post esitas Konkurentsiametile AS-i Express Post tegevuse peale. Viimane tegeleb perioodika hommikuse kojukandega suuremates linnades ja nende lähiümbruses, osutades teenust peamiselt kontsernisiseselt oma emaettevõtjatest kirjastustele AS Ekspress Grupp ja AS Postimees Grupp.

Eesti Post soovis osta Express Postilt samuti teenust, et seda edasi müüa. Postiettevõtted ei jõudnud aga hinnas kokkuleppele, sest väidetavalt nõudis Express Post kõrgemat tasu, kui oma emaettevõtjatest kirjastustelt. Eesti Post kaebas Express Posti peale Konkurentsiametile, sest nende hinnangul kuritarvitas ettevõte oma olulist mõju hommikuse kojukande ja tellimuste vastuvõtmise turul suuremates linnades.

Konkurentsiamet rikkumist ei näinud ja lõpetas menetluse, leides eelkõige, et Express Posti kojukandevõrk pole oluline vahend, sest kaebajal endal on olemas üle-eestiline universaalteenuse võrk ning Eesti Post kui Express Posti konkurent ei saa tugineda eristavale hinnakujundusele väljaspool olulise vahendi regulatsiooni.

Eesti Post pöördus seejärel kohtusse ning halduskohus rahuldas nende kaebuse Konkurentsiameti tegevuse peale, kuid ringkonnakohus tühistas halduskohtu otsuse, jättes kaebuse rahuldamata.

Riigikohus arutab Eesti Posti kassatsioonkaebust 17. jaanuaril kell 10 üldkogu saalis toimuval istungil.