NordenBladet — Taanis, kus vaatamata kõrgele vaktsineeritusele on toimunud koroonaplahvatus, suletakse viimases hädas koolid.Koolide sulgemisest teatas kolmapäeval, 8. detsembril Taani haridusminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Koolid suletakse 15. detsembril ja need on suletud terve pühade aja, vahendab Expressen.

Uued karmimad piirangud kehtestatakse Taanis reedel, 10. detsembril. Taani väljaande BT andmetel pannakse kinni ööelu, kui alkoholi müük keelatakse vahemikus 24-05.

Lisaks soovitatakse Taanis kõigi suuremate ürituste ärajätmist. See käib ka asutuste jõulupidude kohta.

Peaminister Mette Fredriksen ütles, et piiravate meetmetega tahetakse ära hoida ühiskonna täielikku sulgemist. Fredriksen märkis, et Omikroni variant on levinud ootamatult kiiresti, vahendab Jyllands Posten.

Fredrikseni väitel toob Omikron kaasa rohkem nakatumisi, haigestumisi ja haiglapatsiente.

Taani terviseamet teatas teispäeva õhtul, et Omikroni variant on levinud üle terve riigi. Teisipäeval tuvastati suured koroonapuhangud üle terve Taani. Nakatumised pole seotud enam välisreisidega, vaid nakkus levib riigisiseselt, vahendab Jyllands-Posten.

Üle 90 protsendi uutest Omikroniga nakatumistest on saadud riigis sees, need pole toodud sisse välismaalt. Teisipäevase seisuga oli Taanis tuvastatud 398 Omikroni juhtu. Soomes on neid vaid 9.