NordenBladet – Läti valitsusliit kaalub võimalust ajutiselt vähendada käibemaksu elektrienergiale. Majandusministeerium tegi koalitsioonile ettepaneku vähendada ajutiselt käibemaksu elektrienergiale 21 protsendilt viiele.

Kuigi sellist ettepanekut toetavat otsust ei ole veel langetanud, pole koalitsioonipartneritel sellele suurt vastuseisu, ütlesid allikad.

Käibemaksu alandamine aitab vähendada kõigi tarbijate elektriarveid keskmiselt 13 protsenti, seda ilma negatiivse mõjuta eelarvele, märkis majandusministeerium.

Elektri börsihind on täna Nord Pooli Balti hinnapiirkonnas kuni 469 eurot, lüües esmaspäeval püstitatud rekordi, 290 eurot MWh kohta.

Täna hommikul lõi hind ka rekordi – 1000 eurot megavatt-tund ehk kilovatt-tunni eest tuleb käibemaksuta ja muude tasudeta (aktsiis + võrgutasu) maksta terve euro.

Vaata tänaseid ja homseid elektri hindu NordenBladet´i live elektrihinna tabelist ja planeeri raha säästmiseks oma elektri tarbimist juba varakult ette.

NordenBladet.ee´s saate jälgida reaalajas igatunnist elektri hinda (vaata mis kellaajal on elekter kõige odavam ja mis kellaajal kõige kallim). Elektrihinna spirki leiate SIIT .

Vaata ka:
ELEKRI HIND ületab kõik taluvuspiirid – homme 1000 eurot megavatt-tund, millele lisandub käibemaks, aktsiis ja võrgutasud!