NordenBladet — Valdkondlikest ekspertidest koosnev hindamiskomisjon määrab 2022. aastaks kuni viis stipendiumi. Riiklik haridusstipendium pakub üldhariduskoolide, kutsekoolide ja lasteaedade õpetajatele ning tugispetsialistidele võimaluse võtta vaba semester enesetäienduseks ja oma valdkonna arengu ergutamiseks.

„Õpetajad ja tugispetsialistid teevad oma tööd pühendunult ja suure koormusega. Haridusstipendium võimaldab astuda ajutiselt tavapärasest tööelust kõrvale ning keskenduda enesetäiendusele ja oma valdkonna süvitsi arendamisele. Rõõmustan väga, et stipendiumi taotlejaid on eelmiste aastatega võrreldes taaskord rohkem,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Stipendiumiga väärtustatakse õpetajate ja tugispetsialistide tööd ning pakutakse võimalust luua innovatsiooni, panustada enesearengusse, väärtuslike praktikate talletamisse ja jagamisse. Stipendiumi suurus on kuni 11 000 eurot ning seda saab kasutada kuni kuue kuu jooksul. Stipendiumisaajad selguvad hiljemalt 15. jaanuariks.

Käesoleval aastal on stipendiumile kandideerimisel prioriteetseteks teemadeks digipedagoogika rakendamine, õpikäsituse ja selle muutumise toetamine ning kaasava hariduse elluviimine. Stipendiumi toel loodav peab olema kasutatav haridussüsteemis laiemalt. Taotlejalt oodatakse viieaastast töökogemust oma ametikohal ning vastavust kvalifikatsiooninõuetele.

Senised stipendiaadid on kasutanud stipendiumiperioodi muuhulgas oma valdkonna uuringute läbiviimiseks, võrgustiku tugevdamiseks, enesetäiendamiseks ja õppematerjalide ning -vara väljatöötamiseks. 2018. aastal määrati kolm, 2019. aastal üks ja 2020. aastal viis riiklikku haridusstipendiumi.