NordenBladet — Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Koolipsühholoogide Ühing sõlmisid lepingu, kus kinnitati, et 1. septembrist alustab tööd tasuta koolipsühholoogide nõuandetelefon, kuhu on oodatud helistama kõik laste ja noortega töötavad inimesed, lapsevanemad, õppijad ning lapsed ise. Nõuandeliini eesmärk on pakkuda hõlpsalt kättesaadavat võimalust rääkida kvalifitseeritud koolipsühholoogiga mugavalt, anonüümselt ja tasuta.

„Piloteerisime kevadel õpetajate nõuandeliini, mis võeti haridustöötajate poolt hästi vastu. Samas nägime, et tegelikult ei vaja koolipsühholoogi nõu ainult õpetajad, vaid ka haridusasutuste teised osapooled – õpilased, lapsevanemad ja noored ise. Seepärast otsustasime Eesti Koolipsühholoogide Ühinguga nõuandeliini tööd laiendada, et olla toeks võimalikult paljudele oma vaimse tervise hoidmisel,“ ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna ning lisas, et nõuandeliin tõstab psühholoogilise nõustamise kättesaadavust.

Eesti Koolipsühholoogide Ühingu juht Karmen Maikalu tervitab laiendatud nõuandeliini soojalt: „Meil on hea meel, et saame rohkem toeks olla haridusasutustega seotud abivajajatele, nii lastele kui täiskasvanutele. Nõuandeliinile vastavad psühholoogid mõistavad kooli hingeelu süvitsi ning toetavad helistajat, et keerulistes olukordades tasakaalu hoida ja sobivaid lahendusi leida.”

Nõuandeliini eestikeelne number 1226 vastab esmaspäevast reedeni kl 16–20 ning venekeelne number 1227 teisipäeviti kl 16–20. Kõnedele vastavad koolipsühholoogi kutsetunnistusega kogemustega psühholoogid. Nõuandeliin avatakse 1. septembril.