NordenBladet — Minister Liina Kersna nimetab Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsleri kandidaadiks praeguse üldhariduse, keele ja noortepoliitika asekantsleri Kristi Vinter-Nemvaltsi.

Kristi Vinter-Nemvaltsil on doktorikraad kasvatusteaduste alal Tallinna Ülikoolist. Ta on pühendanud haridusele kogu oma senise karjääri. Enne ministeeriumi asekantsleri ametikohale asumist töötas Kristi aastaid (2012-2019) Tallinna Ülikoolis Haridusteaduste Instituudi, Kasvatusteaduste Instituudi, Pedagoogilise Seminari ja Meediahariduskeskuse direktorina. Ta on olnud ka õppejõud ja õpetaja.

“Kristi Vinter-Nemvalts on inimene, kes tänu oma haridusele ja varasemale töökogemusele tunneb hästi alus-, üld- ja kõrgharidust, aga ka teadusvaldkonda. Minu ootus on, et Haridus- ja Teadusministeerium oleks koostöine, sõbralik, asjatundlik ja lahendustele orienteeritud partner haridus- ja teadusmaailmas tegutsejatele. Ikka selleks, et meie lapsed saaksid parima hariduse ning nende võimed oleks arendatud ning teadus- ja arendustegevus kõrgetasemeline,” ütles haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Kantsleri kinnitab ametisse Vabariigi Valitsus ministri ettepanekul, enne seda annab Riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskus kandidaadi kohta oma arvamuse.

Ministeeriumi praegune kantsler Mart Laidmets siirdub alates 9. augustist pärast senise peadirektori Ulla Ilissoni lahkumist ajutiselt Haridus- ja Noorteameti peadirektori asetäitja kohale. Tänu pikaajalisele kogemusele haridusvaldkonna juhtimisel ning mõlema organisatsiooni – nii ministeeriumi kui ameti – heale tundmisele, on ta väga sobiv kandidaat ühendorganisatsiooni arendamise teise etapi eestvedajaks. Haridus- ja Noorteameti uue peadirektori konkurss on plaanis välja kuulutada selle aasta jooksul.

Mart Laidmets on töötanud SA Innove juhatuse liikmena (2018-2019), ministeeriumi asekantslerina (2013-2018) ning kõrghariduse osakonna juhatajana (2009-2013). Ta on töötanud ka Tartu Ülikoolis, Riigikogu kantseleis ja Riigikantseleis.

„Kuna olen ministeeriumi ja ameti baasil loodud ühendorganisatsiooni idee üks autoritest, siis on minu jaoks väga huvitav asuda vahelduseks asutuse teist tiiba koordineerima,“ kommenteeris Mart Laidmets.