NordenBladet — Eelmise aasta augustis tööd alustanud Haridus- ja Noorteameti peadirektor Ulla Ilisson ei jätka asutuse teisel tegutsemisaastal ameti juhina.

„Nelja asutuse – SA Innove, SA Archimedes, Eesti Noorsootöö Keskus ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus – baasil loodud Haridus- ja Noorteameti käivitamisel on Ulla Ilisson teinud ära suure töö ja juhtinud ameti esimesel tegutsemisaastal kõige keerulisemast ühinemise etapist läbi. Oleme tänulikud ameti esimesele peadirektorile tema töövõime, julgete otsuste ja pealehakkamise eest,“ ütles Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets.

Ulla Ilissoni sõnul oli ameti loomise aasta tegus, ent nüüd on aeg liikuda edasi uute väljakutsete suunas. “Nelja erineva asutuse pinnalt ühtse ameti käivitamine ja toimiva meeskonna kokkupanek on olnud põnevad juhtimisülesanded. Mul on väga hea meel, et sain oma kogemustega anda panuse Eesti hariduse ja noorte heaks,“ lisas Ilisson.

Konkursi uue direktori leidmiseks kuulutab ministeerium välja sügisel, seni täidab kantsler Mart Laidmets ameti juhi ülesandeid.

Haridus- ja Noorteameti teisel tegutsemisaastal on plaanis muuta ameti ja ministeeriumi vaheline sisuline töökorraldus senisest veelgi sidusamaks ja efektiivsemaks. Oluline eesmärk on ka kulude kokkuhoid, nagu iga ministeeriumi valitsusalas kokku lepitud.