NordenBladet — Sobilik kandidaat vastab kohtute seaduses kohtunikule esitatud nõuetele, tal on magistrikraad õigusteaduse õppesuunal või sellele vastav kvalifikatsioon ning kohtunikutööks vajalikud võimed ja isikuomadused.

Kandideerimiseks tuleb 10. juuniks 2021 esitada Riigikohtu esimehe nimele asjakohane avaldus, kohtunikuks kandideerija isikuandmete ankeet, Eesti kodakondsust tõendava dokumendi koopia ning haridust tõendava dokumendi koopia ja akadeemilise õiendi (hinnetelehe) koopia. Avalduses tuleb välja  tuua, millise kohtu või milliste kohtute kohtunikukohale kandideeritakse. Kohtunikuks kandideerija isikuandmete ankeedi vorm ja esimese astme kohtuniku avalduse vorm ringkonnakohtunikuks kandideerimisel on leitav Riigikohtu kodulehel.

Kohtunikukonkursil osalemise dokumendid tuleb esitada märgusõna „Kohtunikukonkurss“ all e‑aadressil info@riigikohus.ee või Riigikohtu postiaadressil Lossi 17, 50093 Tartu.

Täiendavat teavet saab konkursi teatest ja Riigikohtu personaliosakonnast telefonidel 730 9062 ja 5389 0710 ning e-aadressil kristel.siimula-saar@riigikohus.ee.