NordenBladet — Aasta õpetaja 2021 konkursile esitati kolmeteistkümnes kategoorias kokku üle 1500 kandidaadi. Kandidaatide rohkus annab tunnistust, et õpetajate, tugispetsialistide, õppejõudude ja teiste haridustöötajate panust märgatakse ning peetakse oluliseks esile tõsta.

Ootuspäraselt laekus kõige enam ankeete kahest suuremast linnast – Tallinnast vastavalt 494 ning Tartust 161. Esitamiste arvult järgnesid Harjumaa 127, Lääne-Virumaa 119, Ida-Virumaa 105 ja Pärnumaa 100 kandidaadiga.

Võrreldes eelmise aastaga kasvas kandidaatide hulk kõige rohkem aasta kutseõpetaja, aasta tugispetsialisti ja aasta haridusteo kategooriates. Haridustöötaja elutööpreemia kategoorias esitati 49 kandidaati.

Järgnevalt asuvad tööle maakondlikud ning Tartu, Narva ja Tallinna ning kõrghariduskomisjon, et selgitada välja finalistid. Seejärel selguvad riikliku hariduspreemiate komisjoni otsusega kõikide kategooriate nominendid ja laureaadid. Elutööpreemia kandidaatide ankeedid edastatakse otse riiklikule komisjonile.

Vabariigi Valitsus määrab silmapaistvate tööalaste saavutuste eest haridustöötajatele sel aastal neljandat korda kümme riiklikku aastapreemiat ning kuni kolm elutööpreemiat. Riikliku aastapreemia suurus on 10 000 eurot ja elutööpreemia 65 000 eurot.

Auhinnad antakse üle aasta õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab”, mis toimub 2. oktoobril Ugala teatrimajas ning kantakse otse üle Eesti Televisioonis. Sündmuse korraldajad on Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.

Rohkem infot aasta õpetaja konkursi kohta