NordenBladet — Keskkonnaministeerium ja Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kuulutasid välja keskkonnasõbraliku kohaliku omavalitsuse konkursi.

„Meie ühine eesmärk on tagada parem elukeskkond ja selle kujundamisel on oluline roll kohalikel omavalitsustel. Kutsun kohalikke omavalitsusi üles hindama oma mullust keskkonnahoidu tehtud panust ja osalema konkursil,“ ütles keskkonnaminister Tõnis Mölder.

KIKi juhataja Andrus Treier sõnas et antud konkurss aitab kohalikel omavalitsustel paremini mõtestada, milliseid olulisi samme on oma piirkonna rohelisemaks muutmisel vaja astuda, olles seejuures suuna näitajateks nii ettevõtetele, elanikele kui ka eeskujuks teistele omavalitsustele. “Hea meel, et riik saab kohalikele omavalitsustele toeks olla kliima- ja energiakavade koostamisel, milleks on just praegu avatud taotlusvoor. Sel aastal saavad omavalitsused veel toetust küsida jäätmekorralduse parandamiseks ja eterniidi kogumisringide läbiviimiseks. Just on avatud ka biolagunevate jäätmete ringlussevõtu ja üleujutuse ennetavate tegevuste toetus,“ loetleb Treier võimalusi, kuidas saavad kohalikud omavalitsused riigi abil regiooni arendamisse panustada.

Keskkonnakonkurssi korraldatakse juba teist korda. Kandideerima on oodatud kõik omavalitsused, kel on ette näidata teod, millega väärtustatakse elukeskkonda, vähendatakse negatiivset keskkonnamõju ja suurendatakse elanike keskkonnateadlikkust. Sellel aastal on konkurss sõltuvalt elanike arvust jagatud kaheks. Mõlema kategooria võitjad saavad kuni 25 000 eurot ja lisaks õiguse kasutada keskkonnamärki „Aasta keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus“.

Konkursile kandideerimiseks tuleb esitada elektrooniline ankeet veebikeskkonnas www.keskkonnatunnustused.ee hiljemalt 30.04.2021 südaööks.

Eelmisel aastal valis žürii keskkonnasõbralikuimaks omavalitsuseks Saaremaa valla.

Lisainformatsioon: Kadri Koemets, keskkonnakonnakorralduse osakonna nõunik, 56967467, kadri.koemets@envir.ee