NordenBladet — 20. – 22. jaanuarini toimub virtuaalne haridusmess BettFest, kus esitletakse Eesti haridustehnoloogia ettevõtteid ja haridusasutusi. Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets esineb 21. jaanuaril sõnavõtuga messi konverentsiprogrammis.

“BettFestil osalemine on suurepärane võimalus taaskord Eesti hariduse edulugu maailmale tutvustada ning toetada meie haridustehnoloogia ettevõtteid uute turgude vallutamisel,” sõnas kantsler Mart Laidmets. „Eesti hariduse tipptaset maailmas juba teatakse, koroonaviiruse ajal tuntakse üha enam huvi ka Eesti tehnoloogiliste lahenduste vastu ja rõõm on toetada meie ettevõtteid ning asutusi rahvusvahelistumisel ja uute partnerite otsimisel,“ lisas kantsler.

Eesti haridustehnoloogia ettevõtteid, haridusasutusi ning -lahendusi esitletakse Education Estonia egiidi all. Sel korral on fookuses kõrgkoolide sisseastumise protsessi lihtsustav DreamApply, lasteaedade haldustarkvara ELIIS, haridusmängud Futuclass ja ALPA Kids ning Tallinna Ülikool.

“Rahvusvahelistel messidel osalemine on väga hea võimalus ettevõtetel oma lahendustega silma paista ning uusi ärikontakte leida. Eesti haridustehnoloogia ettevõtetel on väga nutikad ja tulevikku vaatavad lahendused, mis aitavad teistel riikidel oma haridusvaldkonda kujundada,” selgitas Education Estonia projektijuht Kristel Mõistus messil osalemise tagamaid. “Üha olulisem on seda aga ühiselt teha ning tutvustada Eesti hariduse edulugu, meie pakutavaid võimalusi ja lahendusi,” lisas ta ning avaldas lootust, et koroonaviiruse taandudes avaneb võimalus ka füüsiliselt messidel Eesti ettevõtteid toetada ja edulugu jagada.

Konverents keskendub tulevikuharidusele

Paralleelselt messiga toimub virtuaalselt ka konverentsiprogramm, mis keskendub hariduse juhtimisele, digitaalsele kaasamisele ja tulevikuharidusele. Konverentsil esinevad muuhulgas Ühendkuningriigi haridusministeeriumi haridusstandardi valdkonna kantsler Nick Gibb, Microsofti haridusvaldkonna asepresident Barbara Holzapfel, endine Twitteri asepresident Bruce Daisley ning mitmed haridusasutuste ja tehnoloogiaettevõtete esindajad ja ajakirjanikud üle maailma.

Kantsler Mart Laidmets esineb neljapäeval, 21. jaanuaril kell 16.25 sõnavõtuga, mis keskendub digitaalsete lahenduste kasutamisele hariduses.

Konverentsil osalemine on tasuta. Registreerumine ja lisainfo on leitavad BettFesti veebilehel koos konverentsiprogrammiga.

Eestit esindavad ettevõtted ja asutused

  • DreamApply on tööriist kõrgkoolidele tudengikandidaatide värbamiseks, mis aitab koolidel ja õppuritel lihtsustada avalduste esitamist ja vastuvõtuprotsessi. 2011. aastal asutatud ettevõte teeb koostööd enam kui 100 kõrgkooliga üle maailma.
  • ELIIS on virtuaalne tarkvara lasteaedadele ja eelkoolidele, mis võimaldab pöörata enam tähelepanu lastele ning aitab tõhustada lasteaia ja lapsevanemate omavahelist suhtlust, vähendada paberimajandust ning jagada põhjalikumat tagasisidet. Tänaseks kasutab ELIIS tarkvara üle 1000 Euroopa haridusasutuse.
  • Futuclass toetab õppimist läbi mängu: virtuaalreaalsuse lahenduste abil tehakse erinevate loodusteaduste õppimine põnevaks. Lahendus toetab nii õpetajaid kui ka lapsevanemaid õppeplaanide ja -materjalide abil.
  • ALPA Kids pakub eelkooliealistele lastele hariduslikke mobiilimänge, mis toetavad õppimist lasteaias kui ka distantsilt. Õpitav keskendub lapse emakeelele, kohalikule loodusele ja kultuurile ning toetab õppija iseseisvat arengut.
  • Tallinna Ülikool kui üks õpetajahariduse tippkeskusi pakub koolitusi nii õpetajatele kui ka haridusasutustele ning keskendub valdkonna teadlastega haridusinnovatsioonile. TLÜ pakub samuti teadmisi ja kompetentsi robotite rakendamisel reaalainete õpetamisel ning liitreaalsuse kasutamist hariduses.

​Ettevõtteid ja asutusi esitleb Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Haridus- ja Noorteameti algatus Education Estonia (varasemalt Education Nation), mis toetab Eesti haridustehnoloogia ettevõtete ja haridusasutuste, valdkonna toodete ja teenuste eksporti, rahvusvahelistumist ning partnerlust. Lisainfo.

BettFest on üle 35 aasta tagasi alguse saanud rahvusvaheline haridusmess, mis tavapäraselt toimub jaanuaris Londonis tuues kokku kümneid tuhandeid ettevõtjaid, hariduseksperte ja külastajaid üle maailma vahetama ideid, parimaid praktikaid ja arutlema tehnoloogia üle. Betti eesmärgiks on väärtustada haridust ja innustada tulevikuteemalisi arutelusid ning uurida võimalusi, kuidas tehnoloogia ja innovatsioon aitab kaasa õpetajate ja õppijate arengule.

 

A