NordenBladet – Norra kuningas viibis haiglaravil kolm päeva seoses tekkinud hingamisraskustega. Harald V viidi haiglasse 25. septembril. Koroonaviirust tal ei tuvastatud, kuid teostati täiendavaid terviseuuringuid. Õnneks ei olnud kuninga seisund väga tõsine ja juba 28. septembril lahkus kuningas haiglast.

Veel ei ole avalikustatud, mis võis põhjustada eelnevaid hingamisraskusi.

Viimati oli Norra riigipea haiglas 2020. aasta jaanuaris, mil ta viibis haiglas terve nädala.

Kuningal on olnud erinevaid terviseprobleeme: varasemalt on tunda andnud nooruspõlve jalavigastus ja 2000. aastate alguses läbis Harald V mitu edukat vähioperatsiooni.

Kui 2020. aasta jaanuaris tõstatus küsimus, kas Norra riigipea saab ja soovib oma kuninglike kohustustega jätkata, siis nüüdseks on spekulatsioonid vaibunud  ̶  kuningas on hea tervise juures ja jätkab oma positsioonil.

Erinevalt 2020. aasta jaanuarist naaseb 83-aastane monarh seekord kuninglike kohustuste juurde üsna varsti: juba 4. oktoobril, olles haiguslehel nädal aega. 5. oktoobril on kuningas Haraldil audients mereväe ülemaga. Mõni päev hiljem on ees kohtumine välisministriga ja 9. oktoobril juhib kuningas Riiginõukogu. Siiski kulub veel aega, enne kui armastatud monarh ilmub avalikkuse ette.