NordenBladet — Norra valitsus andis seoses koroona uue plahvatusega Euroopas soovituse vältida igasugust reisimist välismaale. Norra terviseminister Bent Høie ütles, et reisida ei tohiks kuhugi, olenemata koroona levikust eri riikides, vahendab MSN.

Viimase nädala jooksul on Norras tuvastatud 263 koroonaviirusega nakatumist. Minister Høie väitel suurendab norralaste iga reis välismaale nakatumise ohtu.

Ühtlasi kehtestas Norra valitsus 10-päevase karantiini nõude neile, kes saabuvad Tšehhist, Prantsusmaalt, Monacost ja Šveitsist peale 8. augustit. Enne seda keelati kruiisilaevadel randumine Norras peale seda, kui laeval Roald Amundsen tuvastati koroonakolle.

Norras pole seni veel maskikandmise nõuet kehtestatud, aga seda tahetakse teha suuremate linnade Oslo, Bergeni, Trondheimi ja Stavangeri ühistranspordis. Lisaks soovitatakse ettevõtetel vähemalt pooled töötajad kodukontorisse suunata. Minister Høie väitel antakse täpsemad juhised näomaskide kohta 14. augustil.

Norras kehtib öine alkoholi müügi keeld. Üritused on piiratud 200 inimesega. Norras on kokku tuvastatud 9468 koroonaga nakatumist ja 256 koroonasurma.