NordenBladet — Hasartmängud ja internetikasiinod on üle maailma ülimalt populaarsed. Enamasti võib mängijad jaotada kahte gruppi: meelelahutust otsivad mängijad ja suuri võite jahtivad mängijad. Soomlaste jaoks on hasartmängud elu igapäeva osa, sest neid mängivad igal aastal ligikaudu 80 protsenti täisealistest kodanikest. Kasiino jackpoti võitmist võib võrrelda loterii võitmisega. Eurojackpoti võitmise tõenäosus on näiteks 1:95 miljonile, Eestis populaarse Bingo Loto võitmise tõenäosus aga 1:1,7 miljonile. Samamoodi on ka netikasiino slotimängudega – mida suurem on jackpot, seda raskem on seda võita. Kuna aga jackpoti jahtijaid on palju, siis tähendab see ka seda, et aeg ajalt kukub mõne mängija sülle hiigelsuur võit.

Suurimad netikasiino võidud Soomes
17,8 miljonit eurot 25 sendise panusega

Aastal 2013. muutus ühe 40ndates eluaastates Soome mehe elu igaveseks. Mees otsustas 25 sendiste panustega proovida populaarset Mega Fortune progressiivse jackpotiga slotimängu ning mõned keerutused hiljem kukkuski sülle pea 18 miljoni euro suurune jackpot. Mees soovis jääda anonüümseks, kuid kuni tänaseni on see teadaolevalt suurim slotiaparaatidelt saadud võit Soomes. Nii suure võidu puhul on anonüümsus kindlasti mõistlik otsus.

3,3 miljonit eurot Arabian Nights slotimängus

Aasta hiljem läks Euroopa aasta suurim kasiinovõit taas Soome. Seekordne õnnelik võitja oli tol hetkel 50 aastane Lõuna-Soomest pärit kohalik mees. Väidetavalt alustas mees mängimist südaööl ja keerutas endale esimese spinniga massiivse jackpoti. Raha plaanis mees kulutada kodu renoveerimiseks ja reisimiseks.

3,5 miljonit eurot 62 aastasele naisele

2017 – aasta, mil Soome Vabariik tähistas 100 aastat iseseisvust ning aasta, mil 62 aastane Soome naine võitis 1 € panusega 3,5 miljonit, taaskord Mega Fortune mängus. Naine ütles intervjuus, et ta ei suutnud peale võitu minutitki magada ja plaanib kindlasti abikaasaga reisile minna.

Muidugi on lisaks nendele megavõitudele Soomes lugematu arv paarisaja tuhande euroseid võite ja lotopiletitest ei tasu rääkimagi hakata. Kui soovite ka ise enda meelt lahutada netikasiinodes, siis soomlased on loonud kasuliku veebilehe Casino Market, mis reastab ja analüüsib erinevaid Soomes tegutsevaid netikasiinosid.

Suurimad netikasiino võidud Eestis
3,6 miljonit eurot 20 sendise panusega

Eestlaste läbi aegade suurimat kasiinovõitu ei pea väga kaugest minevikust otsima. Noor Eesti neiu otsustas selle aasta 8. jaanuaril proovida oma õnne Hall of Gods slotimängus ning tulemuseks Eestis rekordiline 3,6 miljoni eurone jackpot. Võrdluseks Eesti Loto poolt suurim väljamakstud võit oli ligi 1,2 miljonit eurot. Võitja oli mõistagi nii suuri numbreid nähes sõnatu ning plaanis alustuseks osta uue auto. Teadaolevalt on see ainus Eestis olev miljonivõit slotiaparaatidel.

Enne seda hiigelvõitu oli suurim kasiinovõit internetis Eestis „kõigest“ 285 000 €. Paar kuud peale seda tuli Eestisse ka üks tõsiselt suur kasiinovõit. Tegemist ei olnud küll slotimänguga, vaid ruletiga, mis teeb 1,5 miljoni euro suuruse võidu veel muljetavaldavamaks.

Kokkuvõttes, soomlased on Euroopas hasartmängurluse edetabeli tipus. Nende rahvaarv on suurem ja nad mängivad netikasiinodes oluliselt rohkem kui eestlased, mistõttu on neil ka ette näidata suuremas koguses massiivseid võite. Sellegipoolest tuleks hasartmänge ja slotimänge võtta kui meelelahutust, mitte raha teenimise viisi. Ning kõike tuleb teha mõistuse piires ja mitte panustada rohkem, kui oled võimeline kaotama. Õnneks kohustavad tänapäeva riiklikud seadused netikasiinosid kliente rohkem jälgima ja sätestama kaotuste piiranguid, kuid siiski peaks iga mängija olema võimeline ka ennast ise kontrollima.