NordenBladet — Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimehe Helmen Küti kinnitusel tuleb valitsusel jõuda koostöös teadlastega maskide kandmise küsimuses võimalikult kiiresti ühisele seisukohale. Kindlasti peab aga koheselt lõppema olukord, kus ministrid käivad maskide küsimuses välja omi uitmõtteid ja vastandlikke seisukohti.

“Ühiskonnas tekitab segadust ja meelehärmi see, kui valitsuse liikmete sõnumid on nii olulises küsimuses erinevad. Peaminister on seni rääkinud maskide kandmisest kui sotsiaalsest normist, nüüd nõuab üks ministritest maskide kandmise kohustuslikuks tegemist. Sõltumata sellest, kas valitsus muudab maski kandmise avalikes kohtades kohustuslikuks või üksnes soovituslikuks, peab valitsus tagama maskide kättesaadavuse kõigile Eesti inimestele. Riskirühmadele ja vähemkindlustatud inimestele peavad maskid olema tasuta kättesaadavad,” ütles Helmen Kütt.

„Kui valitsus deklareerib soovi muuta maskikandmine sotsiaalseks normiks või kohustuseks, aga jätab maskide hankimise inimeste endi ülesandeks ning turu reguleerida, siis on tulemus äraspidine. Osa inimesi on sunnitud siis selle nõude formaalseks täitmiseks kandma ühte maski korduvalt, mis paneb nii maski kandja kui kaasinimeste tervise veelgi suuremasse ohtu,” lisas Sotsiaaldemokraatlikkuse Erakonda kuuluv Kütt.