NordenBladet – Kodune toit on maitsev ning mulle meeldib ise retsepte välja mõelda. Tavaliselt kujunevad need retseptid vastavalt sellele, mida parasjagu külmkapis leidub. Pärmi-lehttaigna pirukad on muidugi klassika ning neid valmistada (eriti kui osta juba valmis külmutatud taigen) on imelihtne! Valmis taignasse võid mähkida kõike, mis just sulle maitseb – olgu need seened, sink, juust, viinerid, liha, porgandid, riis või midagi muud põnevat! Siin toon teieni aga ühe mõnusa ja vürtsise singi-basiiliku piruka retsepti.

Vaja läheb:
500g külmutatud pärmi-lehttaignat
250-350g sinki
200-300g juustu
100g basiilikut tomatikastmes või muud sarnast ürdisegu tomatipastas
näpuotsaga tilli



Reklaam:




Valmistamine (15-20 min):
Eelnevalt sulatatud taigen rulli lahti või kui on plaadid siis suuremaks ning lõika ilusad neljakandilised tükid. Lisa sink, till, juus ning basiiliku pasta ning keera kokku. Ääred võib kokku suruda ka kahvliga, siis püsivad paremini koos. Eelnevalt tulises ahjus valmivad kiirelt. Mina tõstan korra vahepeal väja ja keeran poole küpsetamise ajal pirukatel külge, et mõlemalt poolt mõnusalt läbi küpseks.
PS! Kõige paremad ikka kohe soojalt!
Head isu!






Allikas: Helena-Reeda retseptikogu
Fotod: NordenBladet/ Helena-Reet Ennet