NordenBladet — Riigikogu väliskomisjon kuulab tänasel avalikul videoistungil välisminister Urmas Reinsalu ülevaadet üleilmse kriisi mõjust Eesti välispoliitikale.

„Olukord ning tulevikuprognoosid muutuvad päevadega, kui mitte tundidega. Info aegub seega kiiresti ning komisjoni jaoks on äärmiselt oluline saada valitsuse kriisikomisjoni kuuluvalt välisministrilt vahetult infot viimaste arengute ja välispoliitiliste otsuste kohta. Samas on tänane istung ka võimalus edastada laiemale avalikkusele infot eriolukorra ja selle välispoliitilise mõju kohta,“ ütles väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa.

Komisjoni aseesimees Marko Mihkelson märkis, et kujunenud olukorda ja rahvusvahelisi arenguid puudutav infovahetus on oluline ka hetkel komisjoni menetluses olevate teemade käsitlemisel. „Praeguse kriisi mõjudest ei saa kindlasti mööda vaadata ka näiteks eesseisva välispoliitika arengukava arutelu kontekstis ja sellealaste seisukohtade kujundamisel,“ rääkis ta.

Samuti tutvustab minister komisjonile Eesti seisukohti 22. aprillil toimuval Euroopa Liidu välisministrite mitteametlikul videokohtumisel.

Videosalvestist istungist saab hiljem vaadata Riigikogu YouTube’i kanalil.