NordenBladet — Soome terviseamet avalikustas uue prognoosi koroonaviiruse kohta, mille järgi vajab haiglaravi 11 000 patsienti, kellest 3600 on intensiivis. Epideemia tipu ajal on haiglas korraga ligi 900 patsienti, kellest intensiivis 280. See on praeguse seisu midel, mida pidevalt täiendatakse, vahendab MTV.

Praegu on Soomes tuvastatud 880 nakatumist, kellest 82 on haiglaravil ja 22 intensiivis. Paranenud on juba terve rida inimesi. Koroonaviiruse tagajärjel on Soomes surnud kolm inimest.

Terviseameti prognoos põhineb eeldusel, et üks koroonahaige nakatab Soomes 1,6 teist inimest. Praegu pole aga teada, kui kiiresti nakkus Soomes levib. Näiteks Itaalias Lombardias on see number 3.

Terviseamet on teinud ka teise stsenaariumi, milles üks haige nakatab 1,8 teist inimest. Selle järgi satub haiglasse 15 500 patsienti ja intensiivi 5000 patsienti. Sellisel juhul on vaja intensiivravi kohti korraga 500.

Terviseameti hinnangul kestab koroonaviiruse epideemia Soomes 4-6 kuud. Epideemia tipp saabub Soomes eri piirkondadesse eri ajal. Hinnangus on arvestatud, et patsiendid satuvad haiglasse 10 päeva pärast nakatumist. Haiglas veedetakse keskmiselt 8 päeva. Intensiivi puhul vajab patsient keskmiselt 8 päeva haiglaravi ja 8 päeva intensiivravi. Mõnel juhul kestab ravi kauem.