NordenBladet – Norras elades on võimalik oma terviseinfot vaadata ja hallata Helsenorge veebiplatvormi kaudu, mis on ametlik tervishoiuportaali veebileht. Helsenorge pakub kõigile Norras elavatele inimestele juurdepääsu nende terviseandmetele ja võimalust kasutada mitmesuguseid digitaalseid tervishoiuteenuseid.

Kuidas pääseda ligi oma terviseinfole Helsenorge portaalis?

Logi sisse Helsenorge portaali: Terviseandmetele ligipääsemiseks pead Helsenorge süsteemi sisse logima. Seda saab teha erinevate autentimisviiside abil, näiteks BankID, Buypass või Commfides. Logimise järel on võimalik vaadata oma terviselugu, laboritulemusi, retsepte, vaktsineerimisandmeid ja e-konsultatsioonide sõnumeid.

Terviselugu ja patsiendikirjed: Helsenorge kaudu saad näha oma patsiendikirjeid, mis sisaldavad andmeid haiglaravi kohta ja nimekirja tervishoiutöötajatest, kes on sinu andmetele ligi pääsenud. Patsiendikirjed on nähtavad ainult siis, kui oled süsteemi sisse loginud.

Retseptid ja ravimite info: Portaali kaudu on võimalik vaadata oma retsepte, ravimite väljastamise ajalugu ja teavet ravimite kohta, mida oled kasutanud.

Vaktsineerimisinfo: Võimalik on vaadata ka enda vaktsineerimisajalugu ja kontrollida, millised vaktsiinid on registreeritud.

Tervishoiuteenuste kasutamine ja aja broneerimine: Lisaks terviseinfo vaatamisele saad Helsenorge platvormi kaudu broneerida aegu arsti juurde, saata sõnumeid oma perearstile ja vajadusel muuta oma perearsti.

Helsenorge on loodud, et pakkuda kasutajatele paremat ja lihtsamat ligipääsu tervishoiuteenustele ning toetada patsientide rolli tervishoiusüsteemis. Siiski ei asenda see portaal otsest kontakti tervishoiutöötajaga ning tõsiste tervisemurede korral tuleks pöörduda arsti poole või kasutada erakorralise meditsiiniabi numbrit 113.

Lisainfot ja teenustele ligipääsu saad Helsenorge kodulehelt: Helsenorge.no