NordenBladet – Algas konkurss, mille võitja saab ERMis näituse teha! Kui soovid oma huvisid, ideid ja mõtteid mõne teema kohta jagada ning kutsuda endaga kaasa mõtlema, on see konkurss just sulle! ERM ootab ideid eraisikutelt, organisatsioonidelt või kodanikuühendustelt, kes igapäevaselt muuseumitöö või näituste kureerimisega ei tegele. Ideid saab esitada kuni 19.04.2020!

Teema:
Konkursi seekordne teema on koostegemine, st oodatud on ideed, mis tutvustavad ühistegevuse eri vorme.
Tähtaeg:
Ideede esitamise tähtaeg on 19. aprill 2020.
Nõuded konkursitöödele:
Konkursil osalemiseks tuleb muuseumile esitada näitusekavand, mis peab sisaldama:
– ideekavandit (mitte enam kui  2 A4-lehekülge, sisukirjeldus kuni 3000 tm);
– joonist/pilti ühel leheküljel näituse paigutusest saalis (võib sisaldada kuni kolme pilti/joonist). Vt ka näitusesaali plaani.
– näitusekavandi esitaja kontaktandmeid (nimi, telefon, e-posti aadress, aadress);

kinnitust, et olete tutvutud ja nõus „Oma näituse“ konkursi osalemistingimustega ning eduka konkursil osalemise korral valmis näituse koostöös ERMi meeskonnaga õigeaegselt valmis tegema.

NB! Kavandis vastake kindlasti järgmistele küsimustele:

Mis on plaanitava näituse põhiteema, mida soovite näidata?
Milliseid esemeid, fotosid ja tekste soovite eksponeerida ning miks?
Mis on näituse pealkiri?

Tööde esitamine
„Oma näituse“ ideekirjelduse ja näituse paigutuse joonise/pildi saate esitada Eesti Rahva Muuseumile kas elektrooniliselt, täites selleks ette nähtud vormi ERMi veebilehel; meilitsi osalussaal@erm.ee või postiga: Konkurss „Oma näitus 2020”, Eesti Rahva Muuseum, Muuseumi tee 2, 60532 Tartu.
NB! Elektrooniline osalemisvorm vastab kõigile nõuetele. Kui on täidetud kõik kohustuslikud väljad, mingeid lisadokumente edastama ei pea.

Konkursil osalemise tingimused
Konkursil ei saa osaleda muuseumitöötajad, professionaalsed kuraatorid ega konkursi korraldamisega seotud isikud.
Esitatav ideekavand ega tehtav näitus ei tohi kahjustada kellegi huve ega minna vastuollu Eestis kehtivate seadustega.
Korraldajatel on õigus kasutada võistlusel „Oma näitus 2020” osalevaid töid tasuta koos autori nimega ideekonkursiga seonduvalt meedias ja uurimistöös mittekommertslikel eesmärkidel.
Korraldajad ei edasta osalejate isikuandmeid kolmandatele osapooltele ja kasutavad neid ainult „Oma näitusega” seotud kommunikatsioonis.
Konkursil osalemine on tasuta.

Võidutöö väljaselgitamine
Konkursi võitja selgub avaliku hääletuse tulemusena.
Oma lemmikidee poolt saab hääletada võistluse veebilehel 21. aprillist kuni 7. maini 2020.
Võitja kuulutame välja 12. mail 2020.

Võidutöö
Võidunäitus avatakse ERMi osalussaalis 2021. aasta veebruaris ja jääb avatuks mai keskpaigani.
Eesti Rahva Muuseum toetab võidunäituste loomist näitusepinnaga (130 m2) ning selle juurde kuuluvate tehniliste vahenditega. Tehnilised vahendid ei sisalda näitusega seonduva kujunduse tegemist (graafiline disain, videomontaaž, multimeedia- ja trükitööd, sisekujundus, reklaamtrükised jmt).
ERM pakub näitusega seotud otseste kulude katteks kuni 5000 eurot (kujundustööd, väljatrükid, reklaammaterjalid, transport, lisavahendid).

Näitusele “Oma näitus 2020” laekunud töid näete peagi SIIT: https://www.erm.ee/et/content/konkursile-oma-n%C3%A4itus-2020-esitatud-t%C3%B6%C3%B6d#n1