NordenBladet – EKL aastanäitus „KEVAD 2020“ (21.05.–21.06.2020) toob Tallinna Kunstihoonesse ja Linnagaleriisse taas hulga erinevaid põlvkondi ja loominguplatvorme. Näitusel on oodatud osalema kunstnikud oma 2019.–2020. aastal valminud maali, graafika, skulptuuri, installatsiooni, video ja foto/digitaalprindiga, mida ei ole esitatud varasematele EKL aastanäitustele.

Kunstimessile sarnases formaadis toimuva müüginäituse eesmärk on elavdada publiku kaasatust, ärgitada hinnangu- ja valikujulgust ning populariseerida kunsti kogumist. Uus formaat võimaldab igal kunstnikul senisest enam kontrollida oma teoste näitamise konteksti, mis koosneb paljudest autonoomsetest tervikutest ja on ennekõike kunstnikukeskne. Analoogselt eelmise kevadnäitusega on igal esinejal tema nime kandev kuni 3-meetristest moodulitest ning seinajaotustest moodustuv väljapanekupind. Teoste arvu kunstniku ekspositsioonis otsustab žürii koostöös näituse kujundajaga.

Tallinna Kunstihoone galeriis toimub aastanäituse raames Kai Kaljo kuraatoriprojekt „Kunstnikud maalivad kunstnikke”. Näitus valmib koostöös Eesti Maalikunstnike Liiduga ning on osa EKL-i Kevadnäitusest 2020.

Kai Kaljo: “Julgen väita, et psühholoogise portree žanr ei ole eesti kunstis praegusel hetkel aktuaalsel kohal ega tähelepanu keskpunktis. Samas kui hästi maalitud, sarnane ja elav portree on midagi sellist, mis kõnetab kõiki. Pealegi elab portree inimesest kauem, mis on mõtlemapanev fakt. Näituseprojekt kutsub kõiki eesti maalikunstnikke üles leidma enesele modelle tänaste või kunagiste kolleegide hulgast, et maalida nendest portreesid. Muidugi on ka autoportree kunstniku portree! Loodetavasti suhtute teemasse hästi vabalt ja loominguliselt, jõudu tööle! Portreed peaksid olema valminud aastatel 2019–2020.

Tööd valib näitusele „Kunstnikud maalivad kunstnikke“ kuraator Kai Kaljo, Kevadnäituse väljapanekusse valib žürii laekunud taotluste hulgast 85 osalejat.

Kandideerimiseks näitustele palume kunstniku ja tema teos(t)e andmed sisestada veebikeskkonda https://kunstihoone.ee/kevad2020 ajavahemikus 11.11.2019-29.02.2020.
Taotlusvormi täitmisel tekkivaid küsimusi aitab lahendada kunstnike liidu sekretär:
e-post ekl@eaa.ee; tel 6273 630.