NordenBladet – Tallinnas ArtDepoo galeriis esitletakse 2. oktoobrist saadik Eesti lavastuskunstnike liidu korraldatud kostüüminäitust “Multiversum”, mille kuraatoriks on Yana Khanikova.

“Multiversum” on kolmas näitus Eesti lavastuskunstnike liidu näitusesarjast “1:10”. Seekordne teema on innovatsioon teatrikostüümis. Näitusel osalevad oma töödega lavastuskunstnikud Eugen Tamberg, Rosita Raud, Inga Vares, Tuulikki Tolli, Laura Kõiv, Liina Tepand, Kersti Prosa, Kristi Leppik, Yana Khanikova, Ann Lumiste ja moekunstnik Kairi Getman.

Näituse keskmes on teispoolsuse karakterite roll tänapäeval ja maailma ooperipärandi originaalmuusika. Osalejad valisid kümnest pakutud heliteosest viis müstilist olendit ja lõid neile kostüümid. Heliloojana võtab näitusest osa Markus Robam, kes lõi spetsiaalselt näituse jaoks muusika Kurt Vonneguti romaani “Titaani sireenid” ainetel.

Kuraatori Yana Khanikova sõnul on näituse põhifookuses sisu ja vormi koosmõju muusikaga, eksperimenteerimine uuenduslike ideede ja materjalidega. “Näituse eesmärk on uurida vormi ja sisu dialoogi ning vaadata, kas sellest tuleb vastasseis, kokkupõrge, vastastikune täiendamine või midagi muud” sõnas Khanikova.

Näitus “Multiversum” on ArtDepoos (Jahu tänav 12) avatud kuni 30. oktoobrini.