NordenBladet — Rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk otsustas 23.oktoobriks kokku kutsuda ümarlaua asjaomaste asutuste ja organisatsioonide esindajate osavõtul, et arutada lahendusi ajakirjanduse kojukande probleemile.

Koka sõnul on olulisele teemale kiire lahenduse leidmine aktuaalne. „Saime Eesti Meediaettevõtete Liidu avaliku pöördumise valitsuse, Riigikogu rahanduskomisjoni ja Eesti Posti poole, milles soovitakse leida pikaajaline lahendus kojukandeteenuse probleemidele,“ ütles Kokk.

Pöördumises on kirjas: „Me ei saa eeldada päevapealt Eesti täiemahulist digitaliseerimist, seega on postiteenuse järele vajadus ka kaugemas tulevikus.“ Pöördujad põhjendavad, et kõik osapooled omavad mõnda lahenduse elementi, mis koostoimes võiksid pakkuda kindlust, et maakojukanne võiks jätkuda veel vähemalt lähema kümnekonna aasta jooskul. „Eesti Meediaettevõtete Liidu poolt osaleksid arutelus omanike, kirjastajate, trükikodade ja ka Express Posti esindajad.“

Eesti Meediaettevõtete Liit on seisukohal, et maakojukande sälitamiseks tulevikus on võimalused olemas, kuid siin on möödapääsmatu riigipoolne eestvedamine ning pikaajaline strateegiline vaade.

 

Allikas: Eesti Riigikogu