NordenBladet — Austraalia endise sõjaväejuhi poolt koostatud uuring väidab, et inimkond on jõudnud lõpufaasi ja sureb välja 2050. aastaks. Uuring väidab, et kliimamuutus toob kaasa ennenägematud arengud, mis tähendab inimkonna lõppu.

Uuringu on koostanud Austriaalia mõttekoda Breakthrough National Centre for Climate Restoration ja selle autor on endine Austraalia kaitseväe juhataja ja mereväe eruadmiral Chris Barrie.

Uuringus on välja toodud, et kui valitsused midagi kliimamuutuse vastu ette ei võta, siis sureb inimkond 2050. aastaks välja. Ühtlasi tuuakse välja kliimamuutusega kaasnevad vee ja toidu puudus. See toob kaasa massilised rahutused ja konfliktid järgnevate aastakümnete jooksul.

Mis on kliimamuutus?
Kliimamuutus (inglise k. climate change) on pika aja jooksul ilmnev muutus ilmastikuolude statistilistes näitajates. Klimaatiliste näitajate muutus võib hõlmata aega aastakümnetest miljonite aastateni. See võib olla muutus keskmistes ilmastikutingimustes või muutus ilmastikunähtuste jaotuse suhtes keskmiselt. Kliimamuutus võib piirduda konkreetse piirkonnaga või hõlmata kogu Maad (globaalne kliimamuutus). Tänapäeval uuritakse kliimamuutusi ka osal Päikesesüsteemi planeetidel.

Sõna praegusaegne kasutamine seoses keskkonnapoliitikaga viitab tavaliselt kliimamuutusele tänapäevases kliimas. Selle muutuse põhjuseks peetakse suuresti inimtegevust. Inimtegevusest tingitud kliimamuutusi nimetatakse ka antropogeenseks globaalseks soojenemiseks.

Kliimamuutuse kohta saate pikemalt lugeda Vikipeediast

Avafoto: Pexels