NordenBladet — Eile Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad parlamendi üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Parlamendirühmade liikmed

Eesti–Hollandi parlamendirühma esimees on Aadu Must ja aseesimees Martin Repinski. Parlamendirühma kuuluvad Jüri Jaanson, Maria Jufereva-Skuratovski, Ruuben Kaalep ja Toomas Kivimägi.

Eesti–Araabia Ühendemiraatide parlamendirühma esimees on Martin Repinski ja aseesimees Marika Tuus-Laul. Parlamendirühma kuuluvad Toomas Kivimägi, Sven Sester ja Raivo Tamm.

Eesti–Sloveenia parlamendirühma esimees on Martin Repinski ja aseesimees Marika Tuus-Laul. Parlamendirühma kuuluvad ka Igor Kravtšenko ja Aadu Must.

Eesti–Iirimaa parlamendirühma esimees on Üllar Saaremäe ja aseesimees Madis Milling. Parlamendirühma kuuluvad Jüri Jaanson, Tarmo Kruusimäe, Madis Milling ja Urmas Reinsalu.

Toetusrühmade liikmed

Tartu piirkondliku arengu toetusrühma esimees on Aadu Must ja toetusrühma kuuluvad Anneli Ott, Marika Tuus-Laul, Kadri Simson, Katri Raik, Hele Everaus, Mihhail Lotman, Ants Laaneots ja Jaak Valge.

Suitsuvaba Eesti toetusrühma esimees on Tarmo Kruusimäe ja aseesimees Madis Milling. Toetusrühma kuuluvad Üllar Saaremäe ja Aadu Must.   

Eesti autorite toetusrühma esimees on Tarmo Kruusimäe ja aseesimees Üllar Saaremäe. Toetusrühma kuuluvad Urmas Reinsalu, Raivo Tamm ja Madis Milling.

Haapsalu raudtee taastamise toetusrühma esimees on Jaanus Karilaid ja aseesimees Helle-Moonika Helme. Toetusrühma kuuluvad Anneli Ott, Kalev Kallo, Igor Kravtšenko, Kaido Höövelson, Marek Jürgenson, Enn Eesmaa, Dmitri Dmitrijev, Erki Savisaar, Kersti Sarapuu, Marika Tuus-Laul, Martin Repinski, Jaak Aab, Jüri Ratas, Kadri Simson, Martin Helme, Heiki Kranich, Johannes Kert, Madis Milling, Kalle Laanet, Eerik-Niiles Kross, Kalle Palling, Ruuben Kaalep, Sven Sester, Jaak Valge, Henn Põlluaas, Jaak Madison, Mart Helme, Alar Laneman ja Leo Kunnas.

Täna moodustati ka rahvusriikide Euroopa Liidu toetusrühm.

XIV Riigikogu on moodustanud 41 parlamendirühma ja 27 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri

Toetusrühmade nimekiri

 

Allikas: Eesti Riigikogu