NordenBladet – Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist ning Eesti suursaadik Norras Janne Jõesaar-Ruusalu kuulutasid tänavuse Norra äriauhinna võitjaiks tarkvarafirmad Helmes ning Cybernetica. Norra-Eesti kaubanduskoja juhi Annely Särglepa sõnul antakse auhinnad ettevõtetele, mis on aasta jooksul kahe riigi ärisidemeid enim edendanud.

Kasvukategooria auhind läks Eesti ühele suuremale tarkvarafirmale Helmes, mis on viimased kolm aastat järjest suurendanud oma eksporti vähemalt poole võrra. “Helmes andis märkimiseväärse panuse Norra ettevõtete digitaliseerimisse. Näiteks viis Helmes Oslo Gardermoeni lennujaama kümned tuhanded parkimiskohad üle uuenduslikule kontaktivabale parkimissüsteemile,” ütles Särglep.

Innovatsiooniauhinna võttis Cybernetica. “Žürii hindas nende puhul e-riigi teenuste arendamist, küberturvalisuse edendamist ning samuti tugevat eksporti. Norra vaatab digiteenuste arendamisel endiselt paljuski Eestile alt üles,” selgitas Särglep.

Norra äriauhinda anti tänavu välja kolmandat korda. Žüriis olid kahe riigi suursaadikud, minister Rene Tammist, Norra-Eesti kaubanduskoja juhid ning ettevõtjad. Peale võitjate Helmese ja Cybernetica jõudsid tänavu finaali ka SleepAngel, Tieto ja Turnit.