NordenBladet — Norra Orkla tahab osta Soome pizzaketi Kotipizza, makstes aktsinäridele 40 protsenti kõrgema hinna kui oli aktsia kolmapäevane sulgemishind. Kokku teeb see Kotipizza hinnaks 146,1 miljonit eurot. Kotipizza aktsia sulgemishind oli kolmapäeval 16,60 eurot, Orkla maksab aktsia eest 23 eurot. Kotipizza tuli 2015. aastal börsile vaid 5-eurose aktsiahinnaga, vahendab Iltalehti.

Ettevõtja Rabbe Grönblumi (1950-2015) loodud ettevõte noteeriti börsil 2015. aastal vaid 5-eurose aktsiahinnaga, mis tähendab, et kolme aastaga on ettevõtte väärtus enam kui neljakordistunud. Kotipizza ketti kuulub kokku 260 restorani, millest kõik peale ühe on iseseisvad frantsiisi-ettevõtted. Ettevõtte hinnangul on tegemist nii Soome kui Põhjamaade suurima pizzaketiga ja üks Soome tuntumatest söögikohtade brändidest.

Kotipizza kontserni kuuluvad peale Kotipizza Oyj veel logistikafirma Helsinki Foodstock Oy, mehhiko restorane Chalupa opereeriv Chalupa Oy ja 2017. aasta detsembris ostetud The Social Burger Joint Oy, mis haldab restorani Social Burgerjoint ja toidurekkat Social Food.

Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT